NAJAVILA ODLAZAK

Bandićeva pročelnica odgovorila Tomaševiću: ‘Imamo problem, ali situacija nije lošija od drugih gradova‘

Pročelnica za gospodarstvo kazala je da zna što bi ona napravila s financijama u Zagrebu
 Darko Tomas/Cropix

Mirka Jozić, pročelnica za gospodarstvo koja je najavila da će dati ostavku, za N1 je kazala da još nije obavila razgovor s novim gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem te da popust ostalih pročelnika čeka poziv.

Jozić je komentirala situaciju s financijama u Zagrebu. Kazala je da se rebalans proračuna radio svaki put kada su bili lokalni izbori te da se radi o logičnom slijedu stvari. Podsjetila je i da je Zagreb imao dva potresa i da pandemija traje godinu i pol.

- Stanje u gradskom proračunu nije lošije od drugih gradova u Hrvatskoj i ostalih gradova u Europi ili u državnom proračunu. Imamo problem s financijama i s time se treba nositi. Imali smo krizu 2008., slom tržišta nekretnina, svjetsku krizu koja se odrazila na javni sektor, ali nije to nerješivo - kazala je.

- Bavim se financijama, znam što bih i kako napravila, ali s obzirom da ekipa preuzima vlast, oni će imati svoje modele. To je ogroman mehanizam - kazala je Jozić.

Na pitanje može li Zagreb proći bez povećanja naknada komunalnih usluga Jozić je kazala da će to ovisiti o odlukama.

- Jedno može biti povećanje cijena ili rezanje plaća, ali ne mora nužno. Neka kombinacija toga će biti - kazala je.

Govoreći o odlasku iz Grada, Jozić je za N1 kazala da želi profesionalno prenijeti sve poslove i ugovore, pogotovo one koji se tiču EU fondova.

- Želim otići čista obraza i da sam mirna. Idem svojim putem, nemam namjeru ostajati na funkcijama. Zrela sam za druge aktivnosti i radujem se tome - kazala je Jozić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:30