KORONA U METROPOLI

Bandićeva zamjenica: Adventa u Zagrebu ove godine neće biti! Barem ne u dosadašnjem obliku

Bandić je prije dva dana rekao da će poduzeti sve da se u Zagrebu održi Advent, ali da neće biti onakav kakav smo imali prije
Advent na Zrinjevcu
 Goran Mehkek/Cropix

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić izvijestila je na današnjoj pressici zagrebačkog Stožera Civilne zaštite da se tradicionalna manifestacija "Advent u Zagrebu" neće održati, bar ne u dosadašnjem obliku.

- Neće se održati naš tradicionalni prepoznatljivi Advent, ali vidjet ćemo kako će to biti, možda na neki primjereniji način bude, razrađujemo epidemiološke mjere i vidjet ćemo, nakon Svih svetih ćemo imati više informacija, rekla je Majić.

Podsjetimo, prije dva dana gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je i da će poduzeti sve da se u Zagrebu održi Advent, ali da neće biti onakav kakav smo imali prije kada je Zagreb tri puta zaredom osvojio titulu najboljeg adventskog događanja u Europi.

"To je iza nas, covid nas tjera na drugačiji pristup stvarima, organizirat ćemo ga u uvjetima u kojima možemo", kaže Bandić.

Istaknuo je da ništa neće riskirati.

- Ako ga bude, bit će na određenim mjestima. U centru grada izostat će pola lokacija. Tamo gdje su terase ugostitelja neće biti kućica, Zrinjevac, Strossmayerov trg i Tomislavac će ostati kao prostori za Advent kao i svake godine, a tu je i Europski trg, Gornji grad i Gradec te nešto na Jelačić placu, gdje bi se mogle staviti kućice županija, rekao je prije dva dana.

Istaknuo je i da će Advent ove godine, aiko ga bude, biti usmjeren prije svega građanima Zagreba i Hrvatske koji dolaze u Zagreb, a manje će doći turista izvana, pa je sasvim svejedno hoće li ga organizirati Velesajam ili Tržnice, jer će i jedni i drugi dati logistiku. O tim detaljima će govoriti za 10-ak dana, najavio je Bandić.

Istaknuo je da će najveća atrakcija ovogodišnjeg Adventa, bez obzira u kojoj formi bio i tko ga organizirao, biti u znaku žičare, koju će otvoriti 2020. na 2021.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2021 23:12