StoryEditor
NAKON PROSVJEDA

Bandićeva zamjenica o nabavci automobila za Holding: ‘Revidirat ćemo promjene za 9 vozila‘

Članica uprave Holdinga ustvrdila je da će model dnevnog najma automobila ostati, jer se model pokazao dobrim.
Inicijativa Zagreb te zove izvodi performans Vozi Misko dok se Grad raspada
 Damjan Tadic/Cropix

Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić komentirala je nabavku vozila za Zagrebački holding koja je izazvala zanimanje javnosti i potaknula performans ispred Gradske uprave u kojem su sudjelovali brojni građani.

Građanska inicijativa “Zagreb te zove” performansom je upozorila da Holding planira nabaviti automobile za 16,6 milijuna kuna plus PDV iako je Državna revizija ocijenila neefikasnom nabavu automobila u obliku dnevnog najma.

"Razumijemo interes javnosti (...). Specifikacija javne nabave je poslovna odluka Uprave Zagrebačkog holdinga, a od 226 automobila, njih 217 se koriste u operativnom poslovanju Holdinga i komunalnih službi. No, potrebe za 9 automobila bit će revidirane u smislu klase i vrijednosti", poručila je Majić.

image
Inicijativa Zagreb te zove izvodi performans Vozi Misko dok se Grad raspada
Damjan Tadic/Cropix

Članica uprave Zagrebačkog Holdinga Marica Dusper ustvrdila je da će model dnevnog najma automobila ostati, odnosno da ga uprava ne misli mijenjati jer se on pokazao dobrim.

"Taj model pokriva sve troškove osim troškova goriva i omogućava da troškove pratimo transparentnije i mi bismo za sada ostali na tome", kazala je te dodala da je Državna revizija zaista dnevni model najma automobila 2011. godine ocijenila neučinkovitim, ali da je od tada napravljeno puno analiza na kojeg su u Holdingu došli do zaključka da je to ipak bolji model.

Majić je najavila i kako će se sredinom sljedećeg tjedna precizirati novi uvjeti za javni poziv kojim bi se, do sredine rujna, smjestili svi sugrađani koji se nakon potresa nalaze u Studentskom domu Cvjetno naselje.

image
Inicijativa Zagreb te zove izvodi performans Vozi Misko dok se Grad raspada
Damjan Tadic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. kolovoz 2020 13:50