MINISTAR ZDRAVSTVA

Beroš nakon obilaska Klaićeve: Sve ukazuje da nam je Nacionalna dječja bolnica prijeko potrebna

‘Čuo sam se s ravnateljem Klinike, izvijestio me o stanju. Objasnio mi je o čemu se radi, došao sam vidjeti‘
 Bruno Konjevic/Cropix

Veliko nevrijeme koje je u petak navečer poharalo Zagreb nanijelo je ozbiljne štete u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj ulici.

Gotovo kompletan podrumski dio je pod vodom. Poplavljena je ljekarna, ali još se treba utvrditi do koje mjere su uništene zalihe lijekova, iako prema prvim procjenama šteta iznosi barem nekoliko stotina tisuća kuna.

- Čuo sam se s ravnateljem Klinike, izvijestio me o stanju. Objasnio mi je o čemu se radi, došao sam vidjeti, podrumske prostorije su poplavile - kazao je ministar zdravstva Vili Beroš prilikom obilaska Klaićeve.

- Ono što je relativni problem da je dolje ljekarna s određenim lijekovima koji spadaju u skupinu posebno skupih lijekova pa će trebati procijeniti štetu. Pružanje zdravstvene zaštite nije narušeno - kazao je ministar Beroš.

- Koronakriza, potres pa i ove poplave ukazuju na potrebu izgradnje nove Nacionalne dječje bolnice. Mnogi su o tome samo govorili, znam da to nije jednostavno i lako. Vlada je prepoznala tu potrebu i unijela tu ideju, a ja ću kao ministar napraviti sve da se ona realizira.

U tijeku je izrada studije izvodljivosti za lokaciju u Blatu i tek nakon što studija bude gotova vidjet ćemo je li Blato optimalna lokacija.

Nalazimo druge vanproračunske mogućnosti financiranja te bolnice i napravit ćemo sve da nađemo najbrži način rješavanja toga.

Jesu li to EU fondovi teško je reći jer je njihova procedura duga. Vidimo koliko je trajala studija izvodljivosti i kolika je to procedura. Svi u Vladi sagledavamo i druge mogućnosti financiranja izgradnje zdravstvenih kapaciteta koji su nam prijeko potrebni - kazao je Beroš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:10