POLICIJSKA RACIJA

Beroševo ministarstvo oglasilo se o ilegalnom klubu u centru Zagreba: ‘Upozoravali smo još 2023.‘

Uputili su na potencijalne nelegalne ugostiteljske aktivnosti i poslovanje koji se odvijaju u organizaciji Udruge za kulturu i sport
 /Vid Barić

Nakon što je policija u suradnji s Državnim inspektoratom objavila rezultate racije u zagrebačkom klubu na Ksaveru u noći na nedjelju, a koji se nalazi u sklopu kompleksa u kojem svoje prostorije, među nizom drugih poslovnih subjekata ima i Ministarstvo zdravstva, Ministarstvo se odlučilo oglasiti po tom pitanju s naznakom da su i sami još lani urgirali prema institucijama.

- Ministarstvo zdravstva se koristi prostorima u vlasništvu Republike Hrvatske u Poslovnom Kompleksu Ksaver, na adresi Ksaver 200a u Zagrebu, a kojeg čini ukupno 62 poslovna prostora ukupne površine 22.197,87 kvadratnih metara. Osim Republike Hrvatske, Poslovni kompleks Ksaver čine brojni suvlasnici različitih udjela i strukture vlasništva nad prostorima.

Tako se osim Ministarstva zdravstva većim poslovnim prostorima Kompleksa koriste Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG BICRO, Hrvatske šume, Hrvatska poštanska banka, Hrvatska lutrija, PBZ Leasing, Zdravstveno veleučilište Zagreb te brojni drugi manji vlasnici ili korisnici koji obavljaju različite uslužne, ugostiteljske, trgovačke, zdravstvene i administrativne djelatnosti - kažu iz Ministarstva zdravstva ističući kako nisu jedini koji rade u okviru Poslovnog kompleksa Ksaver.

Pritom napominju i da su još u svibnju 2023. zatražili službeno postupanje Državnog inspektorata i Grada Zagreba - Gradskog ureda za opću upravu vezano uz korištenje jednog od prostora kompleksa. U tom zahtjevu su, dodaju, jasno uputili na potencijalne nelegalne ugostiteljske aktivnosti i poslovanje koji se odvijaju u organizaciji spomenute Udruge za kulturu i sport mladih ‘Zagreb‘ i zbog koje je tijekom proglašene pandemije COVID-19 i provedbe epidemioloških mjera policija već postupala glede nedopuštenih okupljanja".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 10:48