‘UDARILA SAM GA‘

Bestijalan napad u Zagrebu usred bijela dana: Knjigovođa uhvatio prolaznicu za grudi i počeo se trljati o nju

Uspjela sam se osloboditi te sam zamahnula rukom i dlanom ga udarila po licu, ispričala je žrtva

Stanica na Borongaju (ilustracija)

 Goran Mehkek/Cropix

Pomoćni knjigovođa bez posla P. B. (39) dolaskom na autobusnu stanicu na zagrebačkoj Borongajskoj cesti u pola bijela dana nije mogao kontrolirati svoj spolni nagon kad je vidio njemu nepoznatu prolaznicu. Zagrepčanki je prišao s leđa te je objema rukama uhvatio za grudi i potom se krenuo neumorno trljati o njezina leđa.

Prestravljena žena počela je uzmicati i braniti se da bi na kraju pohotniku opalila šamar posred lica i počela na njega vikati. Nije dugo trebalo da na mjesto događaja pristigne i policija koja je P. B. privela i kazneno prijavila za bludne radnje. Tužiteljstvo je potom protiv njega podignulo optužnicu te predlažu da ga se osudi na uvjetnih osam mjeseci zatvora s četverogodišnjim rokom kušnje, ali i da mu se izrekne obvezan psihosocijalni tretman i zaštitni nadzor.

- Stajala sam na stanici vraćajući se s posla. Htjela sam prijeći cestu i tad mi je s leđa prišao muškarac te me uhvatio za grudi. O mene se počeo trljati i osjetila sam da ima erekciju. Uspjela sam se osloboditi te sam zamahnula rukom i dlanom ga udarila po licu. Vikala sam mu ‘što to radiš‘, pa se počeo udaljavati. Tad sam nazvala svog supruga, kuma i policiju i krenula hodati iza tog čovjeka da ga zadržim u vidokrugu dok policajci ne dođu. Zbog svega i dan danas imam osjećaj da mi netko prilazi s leđa, pogotovo jer tim dijelom grada i dalje svaki dan prolazim - ispričala je žrtva bludnika.

Njezin suprug, inače taksist po zanimanju, odmah je došao do mjesta događaja i to s klijentom u vozilu.

- Bio sam jako uznemiren, a po dolasku tamo vidio sam muškarca na klupi. Prišao sam mu i pitao ga je li svjestan što je napravio, ali on nije odgovarao, nego je samo gledao kroz mene - prisjetio se žrtvin suprug.

Osumnjičeni muškarac na kraju je psihijatrijski vještačen te je utvrđeno da je sniženih intelektualnih kapaciteta, da učestalo ima pogoršanje u vidu agresivnog ponašanja ponajviše prema ocu i da je dosad bio hospitaliziran više od 30 puta. A u vrijeme neprimjerenog ispada na ulici, prema mišljenju vještaka, nije bio psihotičan i shvaćao je da se ponaša protupravno i nedopušteno. A riječ je, inače, o osobi djelomično lišenoj poslovne sposobnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. prosinac 2023 12:25