HVALISAVI GRADONAČELNIK

'BEZ OBZIRA ŠTO SAM GREŠAN, JOŠ UVIJEK SAM NAJBOLJI' Milan Bandić se hvali da Zagreb već jest istinska EU metropola

 Nenad Dugi / CROPIX

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je na tradicionalnom novogodišnjem prijemu za novinare ocijenio kako već dugi niz godina dobro surađuje s novinarima te izrazio uvjerenje da će tako biti i sljedeće godine.

"Drago mi je da smo već 12,5 godina zajedno i siguran sam da ćemo zajedno biti i sljedeće godine", kazao je Bandić večeras u gradskoj palači Dverce.

Zahvalio je novinarima na suradnji naglasivši da je Zagreb prepoznat kao istinska europska metropola, ne samo zbog odgovorne uprave, nego i zbog dostupnosti informacija te analitičkom i istraživačkom novinarstvu.

EKSKLUZIVNO U NEDJELJNOM Milan Bandić: 'Očistio sam cijeli grad! Sad moram pobijediti na izborima'

"Politika bez etike i odgovornosti nije politika, a novinarstvo bez istraživanja i otkrivanja događaja i afera nije novinarstvo. To što radite, radite i ubuduće jer je to najbolji način i put da nam pomognete da otkrivamo i ispravljamo greške, dnevno i 'u hodu'", rekao je poručivši kako je dosad ionako sve napravio samo "s grešnima".

Pritom je dodao kako je i sam grešan i nesavršen. "Bez obzira što sam grešan i nesavršen, još uvijek sam najbolji", rekao je Bandić.

Podsjetio je kako je Grad Zagreb lani otvorio ured u Bruxellesu, ali i dodao da Zagreb već jest EU metropola napominjući da smo pri vrhu europske ljestvice u dostupnosti i mobilnosti, a zadnje dvije-tri godine i top turistička destinacija.

"Imamo još dosta za napraviti i pozivam vas da i ubuduće zajedno radimo na prepoznatljivom zagrebačkom štihu i da sačuvamo šarm Zagreba i njegovu ljepotu, kao što smo to činili i do sada", poručio je Bandić novinarima.

Na kraju je citirao riječi Veselka Tenžere koji je rekao da su novinari i političari kao bankari - kad jednom izgube povjerenje, teško će ga vratiti - te naglasio da je upravo to crta koja se ne smije prijeći.

U ime Hrvatskoga novinarskog društva i svih novinara koji prate rad gradskih vlasti, gradonačelnika Bandića pozdravila je novinarka Ana Raić Knežević.

Upozorila je na teško stanje u novinarskoj struci i ukazala na podatak da je više od 700 novinara trenutno 'na burzi'.

Podsjetila je i na nekoliko ružnih događaja u Zagrebu u protekla dva tjedna vezano uz eksplozije te pozvala na poboljšanje komunikacije svih nadležnih službi u takvim situacijama kako se ne bi stvarala panika ili ostavljao prostor senzacionalizmu.

"Želim da nam gradonačelnik, tko god to bude, priušti čim više lijepih vijesti", poručila je Raić-Knežević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:44