AKCIJA TRAJE CIJELI DAN

BICIKLISTI OPREZ! Policija patrolira centrom Zagreba i piše kazne!

 Čitatelj

- Biciklisti - ne vozite se biciklom Ilicom do i preko Trga. Policija ima akciju i pišu opomene - samo je jedno od upozorenja koje je danas osvanulo na Facebook stranici Sindikata biciklista.

Naime, Policijska uprava zagrebačka danas čitav dan provodi akciju s ciljem "zaštite sudionika u prometu, s posebnim naglaskom na bicikliste."

Naravno, ova akcija izazvala je pravu buru negodovanja na društvenim mrežama, a objavljujemo fotografiju čitatelja, na kojoj se vidi kako policajac zaustavlja bicikliste u strogom centru Zagreba.

Iz Sindikata biciklista doznajemo da ovakva akcija nije ništa neuobičajeno, te da ih policija provodi svako malo. Iako nemaju točnu informaciju dijeli li policija kazne ili samo opomene, pretpostavljaju da policija kažnjava kao i u dosadašnjoj praksi. Što znači da u otprilike 70 posto slučajeva piše opomene, a u 30 posto slučajeva bicikliste se kažnjava u iznosu od 300 do 500 kuna, što uvelike ovisi o ponašanju samih biciklista.

Iz Sindikata biciklista napominju da je prije 6 mjeseci podnesen zahtjev za promjenu regulacije prometovanja u centru grada, te da su gradske četvrti dale suglasnost da se bicikli njima kreću razumnom brzinom, ali da taj zahtjev iz nepoznatog razloga i dalje stoji u proceduri.

- Suludo je da se kažnjavaju biciklisti, a odredba će u konačnici biti usvojena - kažu iz Sindikata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 09:27