TEORIJA MIRELE HOLY

Bivša ministrica o stanju u Zagrebu i Bandićevim kadrovima: ‘Ne morate biti genijalac da to shvatite...‘

‘Bandićevi kadrovi opstruiraju Čistoću, ViO i ZG ceste‘, tvrdi Mirela Holy

Mirela Holy

 Srdjan Vrancic/Cropix

Mirela Holy, bivša ministrica zaštite okoliša i prirode u Vladi Zorana Milanovića, u javnost je u ponedjeljak izašla s oštrom tezom da pojedine zagrebačke gradske komunalne službe u kojima su još kadrovi pokojnog Milana Bandića - konkretno, Čistoća, Zagrebačke ceste i Vodoopskrba i odvodnja - opstruiraju zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića.

- Ne morate biti genijalac da vidite kako je nešto dosad funkcioniralo, a sad više ne funkcionira iako tamo rade isti ljudi - rekla je za Jutarnji Mirela Holy i dodala da dokaze za te tvrdnje nalazi u izgledu grada koji je sad zatrpan smećem, u kojem neprestano pucaju cijevi, a ceste su u toliko lošem stanju da se, kako kaže, "čovjek može ubiti na njima".

Prema njoj, dio odgovornosti leži na novoj gradskoj vlasti. Gradska vlast predvođena gradonačelnikom Tomaševićem nije se najbolje snašla, nemaju upravljačkih sposobnosti i nedostaje im kadra, kaže.

Ali drugi dio odgovornosti leži i u pojedinim komunalnim službama koje je Bandić 20 godina gradio i koje su mu još uvijek lojalne. Smatra čak da bi se to moglo klasificirati kao teške povrede radnih obveza.

- Ne želim da to zvuči kao teorija zavjere, ali ako pogledate kako izgleda prilazna cesta do Cvjetnog trga, ako pogledate da ritam odvoza smeća nije isti i da je grad zatrpan. Bandić je volio stvarati dojam da sve funkcionira zbog njega, ali to nije istina, službe funkcioniraju po inerciji - govori.

Kontaktirali smo i Zagrebački holding te smo neslužbeno doznali da su problemi koje ističe Holy tehničke prirode, a ne političke.

- Većina visokopozicioniranog kadra bivše vlasti sad je na listi za otkaz, a radnici na terenu samo rade svoj posao, naravno, ako imaju čime raditi - kaže sugovornik iz Holdinga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 14:07