‘EKSPLODIRAO JE JAKUŠEVEC!‘

Bivši Bandićev pročelnik pustio ‘snimku radnika‘: ‘Slavim drugi rođendan, stari...‘

Lovrić je kazao kako već dvije godine upozoravaju Tomaševića i Državni inspektorat
 Cropix

Nakon što se rano jutros dogodila eksplozija na zagrebačkom Jakuševcu i odron smeća u kojemu je ozlijeđeno troje radnika, pri čemu je jedan ostao bez ruke, Ivica Lovrić iz Kluba nezavisnih zastupnika, dugogodišnji suradnik Milana Bandića, nekadašnji pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje i sport te bivši savjetnik Tomislava Tomaševića, novinarima je pustio snimku na kojoj, kako tvrdi, jedan radnik Čistoće opisuje dramatično jutro.

- Eksplodirao je Jakuševec, ja sam bio na kompostani u kontejneru. Kad je to počelo goriti, Jadranko, slavim drugi rođendan, stari. U zadnji čas sam izašao van. Čovjek je naš bez ruke ostao, onaj Topolovec, radnik. Odnijelo ga je skroz do nasipa na glavnu cestu, ej. Užas, užas - čuje se na snimci koju je novinarima pustio Lovrić.

Bivši Bandićev pročelnik tvrdi da je na njoj razgovor radnika Čistoće kojeg je nakon nesreće vodio s drugim kolegom.

Potom se na situaciju osvrnuo Lovrić i kazao kako već dvije godine upozoravaju Tomaševića i Državni inspektorat zbog nezakonitog odlaganja biootpada.

- U ovim tragičnim i teškim trenucima želim izraziti suosjećanje sa zaposlenicima Zrinjevca i Čistoće koji su bili ovdje u trenutku eksplozije na Jakuševcu. Troje je ozlijeđenih, jedan radnik teže, nadamo se da će se oporaviti iako će, nažalost, imati trajne posljedice. Kada neodgovorni diletanti dođu u poziciju da upravljaju Gradom onda to završava tragično. Nažalost, bilo smo u prilici, naročito mi iz oporbe u protekle dvije godine, upozoravati javnost i Tomaševića da način na koji on upravlja Gradom, a poglavito kako upravlja Jakuševcem, da će se tragedija i dogoditi. I nakon odrona od prije nekoliko tjedana, dogodila nam se i eksplozija rano jutros u kojoj imamo i stradalih i nažalost ovo nas upućuje da stvari neće stati. Da ukoliko se vozite u neispravnim tramvajima i autobusima i tramvajima, ukoliko protuzakonito odlažete na Jakuševcu, ukoliko ne održavate vodovod, ili ne pilite suha stabla, da će se tragedije događati i dalje. Ja zaista ovom prilikom želim podsjetiti, ne samo da smo upozoravali Tomaševića, nego dvije godine upozoravamo Državni inspektorat i glavnog inspektora Andriju Mikulića što se događa, međutim inspektorat Tomaševićeve protuzakonite radnje uporno štiti. Da je inspektorat radio svoj posao ovo se ne bi dogodilo. Stoga ovdje krajnje odgovorno pozivam Tomaševića i Mikulića na ostavku. Jer Zagrepčani se ne mogu osjećati sigurno dok su oni na svojim mjestima - kazao je pa ponovio za Jutarnji:

image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix

- Užas. Pitanje je što dalje, a postavlja se pitanje ponašanja državnog inspektorata i Mikulića koji zapravo štiti Tomaševića i na taj način ugrožava Zagrepčane. To je strašno, i pitanje je što će biti jer to brdo je puno plina i truje Zagrepčane. Jakuševac je sad zatvoren, a ukoliko se otvori postavlja se pitanje kako će se to odraziti na sigurnost u cijelom gradu. Problematično je što je nova vlast uvela praksu da se biootpad odvozi na brdo, a ostali se usitnjava i tu dolazi do miješanja materijala koji se tamo dosad nikad nisu odlagali na taj način. Tomašević je odustao od svih sustavnih rješenja i to je van zdrave pameti. Ovo je milijunska šteta, radnici su ozlijeđeni, pitanje je kako dalje - zaključio je Ivica Lovrić.

image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 15:11