OBIJESNA VOŽNJA

Bježao policiji bez vozačke, prošao kroz 12 crvenih semafora i sedam puta vozio u pogrešnom smjeru

Vozač (22) zaustavio se tek kad je izgubio nadzor nad upravljačem i naletio na betonski nosač nadvožnjaka na Mostu mladosti

Prometna policija, ilustracija

 CROPIX

Što je točno bilo u glavi 22-godišnjeg mladića, koji je u gluho doba noći u subotu vozio automobil bez vozačke dozvole te pritom bježao policiji kroz cijeli Novi Zagreb kršeći prometne propise, možda se nikad ne otkrije. Ono što je sigurno je da će narednih 30 dana provesti iza rešetaka remetinečkog zatvora gdje ga je poslala sutkinja istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici prihvativši prijedlog novozagrebačkog tužiteljstva za njegovim pritvaranjem.

Tereti ga se za obijesnu vožnju te mu prijeti do tri godine zatvora, a prema dosad utvrđenome, 22-godišnjak je oko jedan sat iza ponoći 8. travnja vozio Selskom cestom da bi se dolaskom do raskrižja s Jadranskim mostom oglušio na zapovjed policajaca koji su ga pomoću svjetleće policijske palice "stop" pokušavali zaustaviti.

Nonšalantno je vožnju nastavio dalje prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu. Vozio se tako kroz razne zagrebačke kvartove i ulice, a policajci su ga cijelo vrijeme slijedili u službenom policijskom vozilu s upaljenim zvučnim i svjetlosnim signalima. Misija zaustavljanja okončana je tek na drugom kraju Novog Zagreba, točnije kod raskrižja sjevernog kolnika Avenije Dubrovnik, Mosta Mladosti i rotora Zapruđe.

Kako? Uslijed neprilagođene brzine kretanja, 22-godišnjak je izgubio nadzor nad upravljačem pa je sletio na šljunčano proširenje zapadnog kolnika Mosta Mladosti da bi u nekontroliranom kretanju lijevim bočnim dijelom vozila naletio na betonski nosač nadvožnjaka i stao. I dalje nije imao kuda pobjeći.

Policija ga je opkolila te odvela na kriminalističko istraživanje koje je, među ostalim, pokazalo i da je posrnuli mladić čak 12 puta tijekom bijega pred policijom prošao kroz crvena svjetla na semaforu, a na toj ruti kretanja čak u sedam navrata vozio je u suprotnom, zabranjenom pravcu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 05:27