POMAMA NAKON OTVORENJA

Centar Cvjetni: Gužve u garaži i trgovinama, prodavačice u H&M-u padaju s nogu od količine posla

ZAGREB - Prepuni kafići, brojni znatiželjnici pred izlozima trgovina, 30 metara dugačak red ispred H&M-a, garaža u Varšavskoj prepuna automobila te Gundulićeva bez prometnih gužvi prizori su koji su se jučer oko podneva mogli zabilježiti u novootvorenom poslovno-stambenom centru Cvjetni u srcu grada.

Nakon što je svečano otvorenje centra obilježio kaos u kojemu su glavni akteri bili aktivisti Prava na grad i Zelene akcije, najveći protivnici Horvatinčićeva projekta, i nasilni zaštitari Cvjetnog, situacija se normalizirala, pa su brojni posjetitelji komentirali da je Cvjetni zapravo danas službeno otvoren.

Uski prometni trakovi

Osim na etažama trgovačkog centra, velike su se gužve stvarale i u garaži u Varšavskoj. Jedan sat parkiranja stoji deset kuna, ali visoka cijena nije previše zabrinula Zagrepčane - garaža je oko podneva bila puna.

Garaža koja ima više od 400 parkirnih mjesta, prilično je skučena i nepregledna, a vozačima najveći problem zadaju uski prometni trakovi pri silasku na niže parkirne etaže. Jedan od problema je i premali broj liftova pa mnogi posjetitelji nisu znali pronaći stepenice koje vode prema trgovačkom centru.

- Garaža je na idealnome mjestu. Sada mi je puno lakše doći s malom djecom u grad. Samo se nadam da će prometna regulacija u Gundulićevoj biti dobra kako se ne bi stvarale nepotrebne gužve - rekla je Martina Majetić.

Radnici Zagrebačkih cesta danas su preuređivali Gundulićevu u dvosmjernu ulicu, ali unatoč tome, velikih gužvi nije bilo. No, problem bi mogla predstavljati ulazno-izlazna rampa u Varšavskoj, koja je zaposjela dio pješačke zone.

Ako regulacija prometa ne bude kvalitetna, mogući zastoji mogli bi se negativno odraziti i na okolne ulice.

Mirno ispijao kavu

Usprkos tome, Tomo Horvatinčić danas je mirno ispijao kavu na Cvjetnom trgu.

- Svi znamo da nas najveće gužve očekuju tijekom vikenda, a raduje me što će uskoro biti otvorene sve trgovine - izjavio je poduzetnik Horvatinčić.

Na ulazak u H&M čekalo se 25 minuta

Očekivano, najveće su gužve bile ispred H&M-a gdje se u redu za ulazak u trgovinu čekalo 25 minuta. Već oko 13 sati prodavačice H&M-a padale su s nogu, pa s razlogom nisu imale vremena za razgovor s novinarima. One koje su mogle razgovarati, slažu se da je na dan svečanog otvorenja gužva bila nenormalna, ali i da sličnu situaciju očekuju za vikend.

- Već mogu reći da prodaja ide dobro. Svi žele vidjeti novi trgovački centar, dio ih samo razgledava, a dio kupuje. Prvi vikend bit će udarni - istaknula je prodavačica u Accessorizeu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 18:14