ZGKUL FESTIVAL

Cijeli Zagreb uskoro postaje velika pozornica na otvorenom

 Marko Todorov / CROPIX

Zagrebačka filharmonija 2Cellos, TBF, Let 3, Psihomodo pop i Rundek Cargo Trio i Urban, samo su neki od izvođača koji će nastupiti na ZGKul festivalu, koji počinje 25. lipnja i trajat će do 15. rujna. Planetarno popularni 2Cellos nastupit će 2. srpnja na Tomislavcu, gdje će proslaviti svoj peti rođendan. Svirači su nedavno imali izrazito uspješan koncert u talijanskoj Veroni pred 12 tisuća posjetitelja, zbog čega ih domaća publika očekuje s nestrpljenjem.

- Čast nam je nastupiti na festivalu. Fenomenalnu produkciju koju smo imali u Veroni preselit ćemo u Zagreb. Svjestku turneju završit ćemo a gdje drugdje nego doma - rekali su nam Luka Šulić i Stjepan Hauser.

Osim toga, u planu je novi open-air festival orkestara Zagreb Classic u sklopu kojeg će se okupiti najbolji simfonijski i operni orkestri iz naše zemlje, ali i inozemstva.

ZGKul će se održavati na cijelom nizu otvorenih i zatvorenih pozornica diljem grada: na Tomislavcu, Bundeku, Tuškancu, Gradecu, MSU, Jarunu, Klovićevim dvorima, crkvi Svete Katarine, katedrali, Medvedgradu, MUO-u, Krležinu Gvozdu... U sklopu njega održat će se gotovo 20 festivala i nastupit će više od dvije tisuće izvođača. U galerijama i muzejima diljem grada bit će otvorene brojne izložbe, dok će neke ostati dulje otvorene samo kako bi ih građani mogli pogledati tijekom ljeta. Rokeri će nastupati na krovu MSU-a, na Bundeku će biti festival vatrometa i pjesme, na Tomislavcu klasična glazba, Medvedgradske večeri rezervirane su za urbanu glazbu, dok će na Opatovini biti Histrioni. Bogat kulturni program za sve ljubitelje dobre zabave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:19