VAŽNA OBAVIJEST

Cijepljenje je moguće na više mjesta u Zagrebu, a ne samo na Velesajmu. Evo svih punktova

Osim na punktovima i u ljekarnama, građane još uvijek mogu cijepiti i liječnici obiteljske medicine
Red za cijepljenje na Velesajmu
 Davor Pongracic/Cropix

Građani se u Zagrebu mogu cijepiti na više punktova u gradu, podsjetila je u petak v.d. pročelnica Gradskog ureda za zdravstvo Mirela Šentija Knežević, istaknuvši kako nema potrebe da se provode pritisci za cijepljenje samo na frekventnim mjestima.

“Ostavlja se dojam u javnosti da je jedini punkt na kojem se naši građani mogu cijepiti je na Velesajmu, no to nije točno”, kazala je Šentija Knežević.

Osim na Velesajmu, cijepljenje bez naručivanja organizira i Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) na dva punkta - u Rockefellerovoj 4 svake srijede od 16 do 18 sati, a na punktu u Ulici Radoslava Cimmermana 64a od 8 do 18 sati svakim radnim danom.

Uz to, moguće je cijepiti se i u 11 ljekarni u Zagrebu, istaknula je.

V.d. ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Sandra Šikić podsjetila je da će se cijepljenje protiv covida-19 na Velesajmu, od 2. studenoga premjestiti u Paviljone 8a i 9, u kojima će građani na cijepljenje čekati u grijanom prostoru.

Termini cijepljenja na Velesajmu su ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 12 sati te utorkom i četvrtkom od 14,30 do 19 sati.

Sve dodatne informacije o cijepljenju, terminima i dozama koje su dostupne, nalaze se na internetskoj stranici grada Zagreba.

Šikić: Veseli nas pojačani interes za cijepljenje

“Veseli nas pojačani interes građana za cijepljenje, to je jedini pravi put borbe s koronavirusom”, kazala je Šikić.

Podsjetila je da osim na navedeni punktovima i u ljekarnama, građane još uvijek mogu cijepiti i liječnici obiteljske medicine.

Komentirala je i aktualnu epidemiološku situaciju u Hrvatskoj, i ocijenila da bi brojevi novozaraženih i u sljedećim danima mogli rasti.

“Brojevi su i iznad tisuću dnevno, za očekivati je da rastu, ali pozivam građane da odgovornim ponašanjem, izbjegavanjem okupljanjem ukoliko nisu cijepljeni, pridonesu borbi protiv Covida-19”, istaknula je Šikić.

Šenija Knežević najavila je da se od utorka, 2. studenoga, uspostavlja novi drive-in punkt za PCR testiranje na Velesajmu.

Uz njega, drive-in testiranje nastavlja se i u Mirogojskoj 16, u NZJZ “Dr. Andrija Štampar”, a PCR testiranje moguće je i u Domovima zdravlja u Zagrebu.

Dodatne informacije o testiranjima dostupne su na mrežnim stranicama Grada Zagreba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. kolovoz 2022 03:32