KRENULI U AKCIJU

Čistoća počela prazniti zagrebačke ulice zatrpane glomaznim otpadom: ‘Ovo je slika prije i poslije‘

Podsjećaju građane kako krupni otpad mogu u vlastitom prijevozu, bez naknade, predati u reciklažna dvorišta.
Radnici Čistoće očistili ilegalno odlagalište u Prečkom
 Grad Zagreb/facebook

Podružnica Čistoća u srijedu je priopćila da je u tijeku odvoz glomaznog otpada koji je nepropisno odložen na javnim površinama, a od glomaznog otpada se prazne reciklažna dvorišta.

Također, u tijeku je i odvoz krupnog otpada s kućnog praga onim građanima koji su tu uslugu zatražili prije obustave odvoza.

“Nakon toga će, u što kraćem vremenskom roku, započeti s odvozom glomaznog otpada sukladno zahtjevima građana koji su zaprimljeni u kolovozu, o čemu ćemo javnost na vrijeme obavijestiti”, navode iz Čistoće.

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević u objavi na Facebooku pozivao je građane da ilegalna odlagališta otpada na javnim površinama prijavite putem aplikacije mojZagreb, na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na telefon 01 610 1566.

Na službenom Facebooku Grada Zagreba objavljeno je i da je potpuno očišćeno jedno ilegalno odlagalište u Prečkom.

- Nakon dojave građana o ilegalnom odlagalištu otpada u zagrebačkom naselju Prečko, djelatnici Zagrebački holding Podružnice Čistoća izašli su na teren i lokaciju u potpunosti očistili, stoji u objavi uz koju su priložili i dvije fotografije na kojima se vidi kako je ta lokacija izgledala prije i poslije.

Iz Čistoće podsjećaju da građanima pružaju uslugu odvoza krupnog otpada na zahtjev građana te naručivanje kamiona Čistoće ispred kućnog praga.

“Za ovu vrstu otpada građani mogu, bez naknade, naručiti dva puta godišnje odvoz do 2 m3 ili jednom godišnje odvoz do 4 m3”, navode u priopćenju.

Obrazac zahtjeva za odvozom glomaznog otpada građani su dobili uz račun u veljači a zaprimaju se na adresu Zagrebački holding d.o.o. podružnica Čistoća, Radnička cesta 82, 10 000 Zagreb, na mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili ispunjavanjem e-Zahtjeva na internet adresi https://cutt.ly/pQNAdQZ do 15. studenoga 2021. godine.

"Obvezujemo se dostaviti odgovor na zahtjev, s terminom odvoza, u što kraćem roku, a ne duljem od 20 dana", poručuju iz Čistoće.

Podsjećaju građane kako krupni otpad građani mogu u vlastitom prijevozu predati, bez naknade, u reciklažna dvorišta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. lipanj 2023 00:30