JUNAK U ZAGREBU

Policajac izvan službe prepoznao kradljivicu i tako spasio bakicu (91)

Kradljivica je vodila staricu da joj podigne novac u poslovnici HPB-a u Jurišićevoj. Iskusni policajac ih je primijetio i pratio te je prevaranticu uhitio u Draškovićevoj dok se opraštala sa staricom

Kad je policajac PP-a Maksimir izvan službe u pol bijela dana sasvim slučajno uočio poznato prevarantsko lice okorjele kršiteljice zakona Brankice S. (42) kako u društvu 91-godišnje Zagrepčanke D. B., ruku pod ruku, hoda prema banci kroz centar grada, sasvim opravdano je posumnjao da nešto tu ne štima. Dvije dame odlučio je pratiti tog 29. srpnja oko 14 sati kroz gradsku žižu. Slijedio ih je do poslovnice HPB-a u Jurišićevoj ulici i sve više bio uvjeren da to nisu prijateljice, rodbina, zapravo da nisu ništa.

Neuredno odjevena

Za razliku od uvijek elegantno odjevene vitalne D. B., prevarantica, inače romskog podrijetla, bila je relativno neuredno odjevena. Policajac je ubrzo došao do šokantnog otkrića, slučaja bešćutne prevare! Naime, Brankica je lažno obećala 91-godišnjoj umirovljenici sređivanje staračkog doma preko veze! Za to je posredništvo odlučila naplatiti 6600 kuna, pa je toga dana ženu otpratila do njezine banke da bi podigla i preuzela novac. Zato je policajac bio tu, u pravo vrijeme i na pravom mjestu. Kad su izašle iz poslovnice i krenule Draškovićevom ulicom, “prikriveni” plavac nije odustajao od svojih sumnji. Dok su se razilazile, izvadio je značku i legitimirao ih je. Baš kako je i pretpostavljao, pred sobom je imao Brankicu, dobro poznato lice koje godinama krši zakon varajući građane. Brankica je završila u policijskoj postaji na obradi te je potom uz kaznenu prijavu za prijevaru završila u rukama pritvorskog nadzornika, a 91-godišnja Zagrepčanka razveselila se vidjevši opet svoj novac iako svjesna da od mjesta u staračkom domu neće biti ništa.

Zahvalna policajcu

- Ne pitajte me ništa. Previše imam staža u nogama da se sa mnom ovako pod stare dane postupa. Prevarena jesam, ali već sam sve to zaboravila. Život ide dalje samo zato što je policija uvijek s nama građanima - kratko je prokomentirala nezgodu 91-godišnja zagrebačka umirovljenica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 06:56