KB MERKUR

Dječji odjel oslikan je slonićima, zvjezdicama i šarenim balonima

 Srđan Vrančić/CROPIX

Mlada slikarica interijera Anita Genc jučer je oslikala zidove dječjeg odjela u bolnici Merkur. Umjesto čistih, bijelih zidova, djeca će sada gledati vesele boje i likove.

Mališani su za vrijeme oslikavanja bili premješteni, no već su se navečer mogli vratiti u svoje krevete jer su korištene ekološke boje bez mirisa koje nisu štetne za udisanje.

- Dobila sam tri bijela zida, koja su u bolnici prekrečili prije oslikavanja. Na prvom zidu prevladava boja lavande, za koju mislim da je jako ugodna djeci, te sam nacrtala jedan svjetionik i zvjezdice koje lebde. Svi motivi oslikani su tako da lebde jer dječji krevetići dolaze do pola zida pa crteži moraju biti iznad njih - kaže mlada slikarica koja je oslikala još dva zida.

Na jednome se nalazi slonić koji se vozi na staromodnom biciklu, a lebdi na balonima, dok je na preostalom zidu oslikan avion. Svi na dječjem odjelu jučer su bili oduševljeni Anitinim crtežima te su svakih 5 minuta ulazili u sobu u kojoj je radila kako bi se divili njezinu radu.

- Htjela sam da sve bude prilagođeno djeci, ali i njihovim roditeljima. Kao da crtam likove koji su izašli iz slikovnice. Tako da kad pogledaju crteže, roditelji djeci mogu pričati priče o likovima sa zida - govori umjetnica Anita, koja je cijeli jučerašnji dan provela na ljestvama.

Nada se da će u budućnosti biti prilika za još ovakvih suradnji, a i voljela bi da se građani uključe u ovakve akcije.

- Uvijek sam otvorena za nove ideje, pogotovo ako mogu nekome pomoći - kaže Anita Genc.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:22