TJEDAN RESTORANA

Ugostiteljski recept za brži izlazak iz krize

Neki su ugostitelji i sami iznenađeni pozitivnim učincima akcije kojom su se cjenovno prilagodili recesijskom razdoblju
Neki su ugostitelji i sami iznenađeni pozitivnim učincima akcije kojom su se cjenovno prilagodili recesijskom razdoblju

ZAGREB - Znak za uzbunu odavno se oglasio, crvena lampica upozorenja para uši zagrebačkoj gastrosceni!

O kako je glasnom alarmu riječ, najbolje govore brojke: u posljednjih 18 mjeseci u metropoli je zatvoreno oko 800 restorana, gostionica, snack barova, pizzerija, zalogajnica i drugih ugostiteljskih objekata, otpušteno je oko tri tisuće konobara i kuhara, a prihodi preostalih, živućih restorana smanjeni su za čak 40 posto.

Poslovna tromost

Gospodarska kriza i smanjenje platežne moći, zabrana pušenja i visoki državni nameti, ali i poslovna tromost i neprilagodljivost recesiji samih ugostitelja, cijelu su branšu doveli na rub bankrota.

- Dotaknuli smo dno. Nikad nije bilo gore. Lani je kriza kulminirala, a ova će godina biti isto, ako ne i gore. Moramo se trgnuti i nekako...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. prosinac 2025 08:31