ODGOVOR BANDIĆU

Čović: 'Za dugove su krivi ZET i promašena ulaganja'

Čović je podsjetio da su problemi zagrebačke megatvrtke poznati već pet godina
Zagreb, 220910.Otvoren je 86. Jesenski medjunarodni Zagrebacki Velesajam, a zemlja partner je Kina. Velesajam je otvorio Boris Cota, predsjednikov savjetnik za gospodarstvo.Na slici: Ivo Covic (zg Holding), gradonacelnik Milan Bandic na otvaranju.Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjević / CROPIX

ZAGREB - Bivši predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović danas je odbacio optužbe zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da je bivša Uprava kriva za povećanje broja zaposlenih i gomilanje dugova u Holdingu.

"U zadnje vrijeme u Holdingu se ništa novo nije dogodilo, pogotovo ne ništa alarmantno", izjavio je Čović za Hinu i podsjetio da su problemi zagrebačke megatvrtke poznati već pet godina.

Cijelo to vrijeme, tvrdi Čović, ukazujem na uzroke problema koji se ogledaju, prije svega, u lošem financiranju sustava javnog prijevoza (ZET) te promašenim ulaganjima u nekretnine, prije svega u Zagrepčanku i Gredelj, zbog čega je od 2007. nadalje Zagrebački holding godišnje morao plaćati 500 milijuna kuna za glavnicu i kamate.

Čović ističe da nema potrebe za "dramatičnim spekuliranjem činjenicama". Kad je riječ o novozaposlenima, Čović odbacuje optužbe da je za njegova mandata broj zaposlenih povećan za dvije tisuće i tvrdi da je od 2010., kada je Bandić "razvlašten" od upravljanja Holdingom, taj broj broj manji za 500 zaposlenih.

Također tvrdi da je dug Zagrebačkog holdinga danas manji nego prije tri godine.

Svojim kolegama koji su preuzeli upravljanje Zagrebačkim holdingom poručio je da ih čeka težak i složen posao pa bi se trebali koncentrirati na rješavanje problema umjesto na stvaranje alarmantne situacije, jer im to neće pomoći u uspješnom obavljaju zadaća.

Čović također smatra da bi situacija u Holdingu danas bila nešto lakša da gradonačelnik Bandić prethodno nije mjesecima uporno odbijao primjeniti financijske prijedloge bivše Uprave koji se sada, kaže, provode "bez promjene ijednog zareza".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:42