RIJEŠENA NEDOUMICA

Covid potvrde nisu obavezne na zagrebačkim tržnicama, prodavači zadovoljni: ‘Svi smo bili u strahu‘

Tržnice Zagreb poslale su svojim podružnicama internu obavijest kako covid putovnice nisu potrebne za zatvorene dijelove tržnica

Tržnica Špansko

 Željko Puhovski/cropix

Covid putovnice nisu obavezne kod ulaska u zatvorene dijelove zagrebačkih tržnica i ribarnica. To je najvažnija vijest koju smo doznali danas nakon što smo iz Stožera civilne zaštite RH za sprečavanje širenja zaraze u utorak dobili dvojbenu odredbu koja je izazavala nedoumice na terenu.

Naime, odgovoreno nam je tada kako su i tržnice javne ustanove za čiji je ulazak je potrebno predočiti covid potvrdu, ali nije precizirano u koje dijelove tržnica se može ući sa potvrdama, a u kojima one ne trebaju.

Taj problem su žurno riješili u Tržnicama Zagreb, koje su kako neslužbeno doznajemo, poslale svojim podružnicama internu obavijest kako covid putovnice nisu potrebne za zatvorene dijelove tržnica s kojima je uprava sklopila ugovor o korištenju mesnica ili ribarnica.

Kupci, dakle ne trebaju na ulazu u te prostore nikakve potvrde, ali ako imaju neki upit u kancelarijama Tržnice, tamo trebaju pokazati potvrdu.

Službeni odgovor iz Holdinga o ovom problem nismo dočekali, ali smo se na tržnici Dolac uvjerili da nikakve dozvole nisu danas bile potrebne za ulazak na donji kat s mesnicama, mliječnim dijelom i delikatesama, kao ni u ribarnici.

Ribari, mesari i prodavačice kiselog zelja s kojima smo razgovarali zadovoljni su što ih je "tihi lockdown" ovaj put zaobišao jer nove gubitke u poslovanju zbog eventualnog zatvaranja ne bi mogli nadoknaditi.

- Svi smo bili u strahu da bi stožer opet mogao biti nemilosrdan prema nama kao i u prvom valu korone kada smo nepravedno zatvoreni bez ikakve naknade i trpjeli gubitke. Nadamo se da su konačno shvatili da zatvaranjem tržnica koje su na otvorenom ili u kontroliranim uvjetima u zatvorenom samo stvaraju uvjete da kupci odu u trgovačke centre gdje se virus još više širi, rekli su nam na Dolcu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:37