BIVŠI ZATVORENIK

Čovjek koji živi u automobilu na Jarunu dvaput je izbačen iz Doma, doznali smo zbog čega

Osim što je dobio pravo na smještaj, Zdravku je nuđen i smještaj u udomiteljskoj obiteli koji je u više navrata odbio, kažu u CZSS
 Zeljko Puhovski/Cropix

Slučaj Zdravka Đurića, čovjeka koji već mjesecima navodno živi i spava u automobilu ispred Doma zdravlja Gajevo-Jarun, a kojeg hrane i pomažu susjedi izazvao je svakojake reakcije građana, a sada su se oglasili i iz Centra za socijalnu skrb. Potvrđuju da su poduzeli sve potrebne mjere da mu osiguraju smještaj i to u dva navrata ali je on odobreni smještaj izgubio kršeći oba puta kućni red doma.

- Centar za socijalnu skrb Zagreb, Podružnica Susedgrad kao mjesno nadležni centar poduzeo je tijekom dužeg vremenskog perioda sve potrebne radnje i mjere s ciljem pomaganja korisniku u prevladavanju njegove nepovoljne životne situacije, tvrde iz Centra za socijalnu skrb Zagreb.

image
Zeljko Puhovski/Cropix

Prisjetimo se kako je Zdravko Đurić (53), nakon izlaska iz zatvora završio na ulici, spavajući u svojem automobilu ispred Doma zdravlja na Jarunu ali u Centru kažu da su poduzete sve mjere kako bi se dotičnom osigurao smještaj.

- Isti je u dva navrata ostvario pravo na uslugu smještaja kod dva različita pružatelja usluge, ali je usluga prekinuta radi nepridržavanja pravila kućnog reda ustanove od strane korisnika, potvrđuju iz Centra za socijalnu skrb.

Osim što je dobio pravo na uslugu smještaja, Zdravko je dobio i ponudu smještaja u udomiteljsku obitelj koju je u više navrata odbio.

Ovaj je slučaj javnosti proširen putem Facebook grupe Jarun Moj Kvart, kada su zabrinuti susjedi odlučili pomoći čovjeku koji na hladnim temperaturama spava u svojem automobilu. Mnogi su mu odlučili pomoći tako što su mu donosili hranu, gorivo za grijanje i ostale potrepštine.

Kako smo već pisali, Zdravko bi u petak ujutro trebao otići u dom te dobiti svoj smještaj. To sada potvrđuju i iz centra za socijalnu skrb Zagreb.

- Realizacija usluge smještaja koja mu je priznata temeljem rješenja ovog Centra donešenog u studenom ove godine očekuje se krajem ovog tjedna, a o istom je obaviješten i korisnik, potvrđuju iz Centra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 22:27