RADOVI I PROSVJEDI

Čuvajte živce, kreće prometni kaos! Od utorka kreće obnova najprometnije zagrebačke avenije

U nedjelju će se zbog prosvjeda HND-a obustaviti tramvajski promet na nekoliko sati, imamo sve informacije o zaobilaznim pravcima
 Ronald Gorsic/Cropix

U Gradu Zagrebu u narednim danima doći do povećanih gužvi zbog obnova i rekonstrukcija prometnica i zgrada, javljaju iz nadležnih službi pa mole vozače da se oboružaju strpljenjem i prate sve važne informacije oko zaobilaznih pravaca. Zatvaraju se dvije važne prometne dionice unutar grada koje bi mogle dovesti do velikih zastoja u prometu, te uz to tramvaji u nedjelju neće prometovati užim centrom grada.

Tako je već od utorka zatvorena dionica Slavonske avenije kod skretanja prema Ivanjoj Reci. Određena dionica u Ulici Nike Grškovića bit će zatvorena u subotu i nedjelju, a u nedjelju tramvaji neće voziti užim centrom grada zbog najavljenog prosvjeda HND-a. Iz Grada su za svaku od prometnih promjena naveli obilazne pravce koje prenosimo u nastavku.

image
Ronald Gorsic/Cropix

Slavonska avenija sužena kod Sv. Ivana do polovice ožujka

- Zbog potrebe izvođenja radova izgradnje prometnog traka za desno skretanje i pješačko-biciklističke staze na Slavonskoj aveniji neposredno prije raskrižja s Ulicom Sv. Ivana (Ivanja Reka), od utorka 31. 01. 2023. godine do 16. 03. 2023. godine, govore iz Grada. Preostala prometna traka na spomenutoj dionici služit će kao obilazni pravac po kojemu će biti moguće prolaziti. Očekuju se velike gužve zbog prometne frekvencije spomenute dionice te iz grada mole za strpljenje i razumijevanje.

Prosvjed zaustavlja tramvaje sljedeće nedjelje

- Zbog održavanja prosvjeda Hrvatskog novinarskog društva, u nedjelju 5. veljače, od 12.45 do 14.30 sati bit će obustavljen tramvajski promet Ilicom od Ulice Republike Austrije do Trga bana Josipa Jelačića, Jurišićevom i Ulicom Franje Račkog, zatim Zrinjevcem, Frankopanskom i Savskom do Vodnikove ulice, poručuju iz Grada.

Tramvajske će linije u nedjelju prometovati izmijenjenim trasama u oba smjera:

Linija 6: Črnomerec - Ulica Republike Austrije - Vodnikova - Glavni kolodvor - Autobusni kolodvor - Sopot

Linija 11: Črnomerec - Ulica Republike Austrije - Vodnikova - Glavni kolodvor - Draškovićeva - Vlaška - Dubec

Linija 12: Ljubljanica - Savska cesta - Ulica grada Vukovara - Držićeva - Šubićeva - Kvaternikov trg - Dubrava

Linija 13: Žitnjak - Ulica grada Vukovara - Savska - Vodnikova - Glavni kolodvor - Draškovićeva - Ulica kneza Mislava - Trg žrtava fašizma - Kvaternikov trg

Linija 14: Savski most - Savska cesta - Vodnikova - Glavni kolodvor - Branimirova - Draškovićeva - Mihaljevac

Linija 17: Prečko - Savska - Vodnikova - Glavni kolodvor - Draškovićeva - Ulica kneza Mislava - Trg žrtava fašizma – Borongaj

Grškovićeva 04. i 05. 02. 2023. godine

image
Damjan Tadic/Cropix/Cropix

Grškovićeva blokirana u subotu od ponoći

Zbog potrebe otvaranja DTK-a zdenaca, Ul. Nike Grškovića na dijelu od k.br. 4 do k.br. 14, u subotu 04.02.2023. godine i nedjelju 05.02.2023. godine u razdoblju od 00,30 do 03,30 sati bit će zatvorena za sav promet, stoji u priopćenju iz Grada.

Napominju kako će se promet odvijati prema privremeno postavljenoj regulaciji:

N. Grškovića - Voćarska - Vončinina - Vlaška - Šoštarićeva – Trg J. Langa - Ribnjak - N. Grškovića

Ribnjak - Medvešćak - Mirogojska - Rockefellerova - N. Grškovića

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:43