PRIPUZ TOMAŠEVIĆU

‘Da gradonačelniku olakšamo izbjegavanje suradnje, ne namjeravamo potpisivati okvirni sporazum‘

Tvrtka je naglasila kako građani, među kojima su i njihovi zaposlenici, očekuju najveću kvalitetu usluge kada je otpad u pitanju
 Cropix
C.I.O.S. grupa u vlasništvu Petra Pripuza, koja je proteklih tjedana u žiži javnosti zbog sukoba sa zagrebačkim gradonačelnikom Tomislavom Tomaševičem oko poslova odvoza otpada u Zagrebu, danas je poslala priopćenje u kojem se osvrću na postupke javne nabave u gradu. Naročito se to odnosi na postupanje sa glomaznim otpadom, što je u posljednje vrijeme "rak rana" zagrebačkih ulica.
Priopćenje prenosimo u cijelosti:

- Trgovačko društvo CE-ZA-R svoju je ponudu na otvorenom postupku javne nabave dostavilo s cjelokupnom traženom dokumentacijom, a u kojem je na istom bila treća najnepovoljnija za grupu „glomazni otpad“. Iako je na istom natječaju u druge dvije grupe ponuda bila najpovoljnija, tvrtka CE-ZA-R d.o.o nije se žalila na Odluku Grada Zagreba o poništenju natječaja.

Što se tiče odluke Državne komisije, koja je predmet Vašeg interesa, a na poticaj i današnje izjave gradonačelnika Grada Zagreba g. Tomislava Tomaševića, želimo istaknuti kako, s ciljem da se Gradskoj upravi i gradonačelniku olakša izbjegavanje suradnje s C.I.O.S. Grupom - ne namjeravamo potpisivati okvirni sporazum.

Nastavno na ranija obećanja koja je u izbornoj kampanji davao g. Tomašević, želimo skrenuti pozornost da očekujemo kao tvrtka koja na području Zagreba djeluje, ali i građani, među koje se s našim zaposlenicima ubrajamo, dobiju najkvalitetniju uslugu uz najpovoljnije cijene, a sve uz pridržavanje pozitivnih zakonskih propisa.

Nadalje, prema medijskim napisima evidentno je da na području grada najkvalitetnija usluga izostaje, a u upitnost dolazi i povoljnost cijene jer „cjepkanje“, odnosno podjela cjelokupne nabave na manje segmente (npr. privremenog skladištenja, prijevoza, drobljenja i ponovnog prijevoza) te na više gospodarskih subjekata - pitanje je za neke druge institucije koje bi trebale provjeriti je li takav način postupanja u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi ili se želi pogodovati nekim drugim društvima.

Unatoč inovativnom rješenju s dvije drobilice, koje je ljetos gradonačelnik javnosti predstavio kao rješenje problema glomaznog otpada te novootkrivenom bogatstvu koje se u tom glomaznom otpadu nalazi u vidu 50% vrijednih sirovina, a za što građani Zagreba do tada nisu niti znali, za pohvaliti je doprinos Gradske uprave i gradonačelnika Tomaševića koji „nesebično daruju“ glomazni otpad s vrijednim sirovinama razrušenoj Banovini i koji se svakodnevno odvozi kamionima u Sisak.

Što se tiče postupka koji se odnosi na biootpad, postupak provjere je, kako kažu u Gradu u tijeku te ćemo više moći komentirati nakon zaprimanja povratnih informacija koje se na postupak odnose.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2022 00:49