LUKA KORLAET

‘Danas završavamo priču koja traje 27 godina, uskoro kreće priprema velikog međunarodnog natječaja‘

Luka Korlaet gostovao je na radiju Sljeme

Luka Korlaet

 Vanesa Pandzic/Cropix

Zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet gostovao je na radiju Sljeme gdje je najavio današnje potpisivanje sporazuma triju strana - Grada Zagreba, Vlade i Zagrebačke nadbiskupije - kojim se završavaju pravne prepreke kako bi započela izgradnja stadiona Maksimir, kapitalnog projekta za hrvatski nogomet.

- Time se priča duga 27 godina privodi kraju. Taj spor traje od 1997. godine, a danas ga napokon razrješujemo. Potpisujemo dva sporazuma: jedan između Nadbiskupije i Vlade te drugi između Vlade i Grada Zagreba, a u tom tripartitnom sporazumu zapravo razrješujemo pitanje zahtjeva za povratom zemljišta od strane Crkve pod dobrim dijelom budućeg stadiona. Zemljište potom prelazi u vlasništvo Grada Zagreba lišeno tereta i može se ići dalje u operacije oko stadiona - najavio je zamjenik gradonačelnika Korlaet dodajući:

- Paralelno s tim radimo na pripremi studije izvodljivosti koja će poslužiti kao projektni zadatak za budući stadion koji će imati: sportski dio od 35 tisuća sjedalica plus sve što ide uz taj sportski dio, odnosno komercijalni dodatak kako bi bio održiv, kao što su prodajni prostor, hotel... Kako bi nekom budućem investitoru to bilo održivo. Radi se o jako vrijednoj investiciji i mora imati neki ekstra sadržaj kojim će sve biti održivo. Upravo sada s jednom konzultantskom tvrtkom radimo na tom projektnom zadatku i onda kad to dobijemo, a to bi trebalo biti do svibnja, onda idemo u pripremu velikog međunarodnog urbanističkog natječaja prema tom zadatku. Veselimo se odazivu jer će taj natječaj biti podijeljen u dva stupnja - prvim želimo da se iskristaliziraju neka dispozicijska rješenja kao što je pozicija stadiona, garaže, terena, a onda ćemo odabrati pet najboljih radova koji će ići u finiji dizajn do svake prostorije. Očekujem veliki interes i rješenje koje će onda postati novi landmark grada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:56