NESREĆA U TRAVNOM

Detalji horora u Novom Zagrebu: Vozačica oduzela prednost mladom motociklistu, on nakon sudara poginuo

Motociklist je ušao u raskrižje na znak zelenog svjetla na semaforu za njegov smjer kretanja i imao prednost prolaska
 Ilustracija/Bruno Konjevic/CROPIX

Policijska uprava zagrebačka objavila je detalje teške prometne nesreće u kojoj je u subotu oko 21.25 sati u novozagrebačkom naselju Travno poginuo motociklist. Automobilom marke Hyundai i20 zagrebačkih registarskih oznaka upravljala je 51-godišnjakinja, koja se Ulicom Božidara Magovca kretala prometnom trakom za lijevo u smjeru sjevera.

Ušla je u raskrižje s Ukrajinskom i Šišićevom skrećući ulijevo u Ukrajinsku za vrijeme dok je za njezin smjer kretanja bilo uključeno zeleno svjetlo, međutim nije propustila vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera i zadržavalo prednost prolaska.

Tad je na srednjem dijelu raskrižja, na desnu bočnu stranu njezina auta u kočenju naletio motocikl marke Yamaha zagrebačkih registarskih oznaka. Njime je Šišićevom u smjeru juga, prije stjecanja prava na upravljanje, upravljao 24-godišnjak. Motociklist je ušao u raskrižje na znak zelenog svjetla na semaforu za njegov smjer kretanja i imao prednost prolaska.

Nesretni motociklist preminuo je na mjestu događaja, a njegovo tijelo prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Vozačica je uhićena zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu. Smještena je u Jedinicu za zadržavanje i prepratu, a kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Očevid prometne nesreće obavio je zamjenik Općinskog državnog odvjetnika u Novom Zagrebu, uz asistenciju ekipe za očevide II. postaje prometne policije Policijske uprave zagrebačke.

Promet vozila na kolniku ulice Božidara Magovca južnije od raskrižja s Ukrajinskom ulicom bio je obustavljen u potpunosti te se preusmjeravao okolnim ulicama od 21.30 do 01.30 sati, dok se promet Ukrajinskom ulicom odvijao otežano uz privremenu regulaciju policijskih službenika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 08:18