MISTERIJ U ZAGREBU

Dijelovi letjelice padali kod Jaruna, konačno se oglasila policija: ‘Pronašli smo dva padobrana‘

Iz zagrebačke policija još uvijek nema informacije o čemu se radi...

Prizori s mjesta događaja kod Studentskog doma 'Stjepan Radić'

 Twitter

KLJUČNI DOGAĐAJI

- Nešto iza 23 sata područje oko Jaruna zatesla je snažna eksplozija

- Područje je bilo prepuno dijelova zrakoplova

- Kod parkirališta je krater promjera tri metra

- Na terenu su sve službe, uključujući i Vojnu policiju

- Vatrogasci su dobili dojavu o dva padobrana


NOVO 4.15 - O incidentu na Jarunu oglasila se i policija:

Večeras (10.3.2022.) nakon 23 sata, Policijska uprava zagrebačka je zaprimila više dojava građana da su na širem području Jaruna osjetili detonaciju kojoj je prethodio pad objekta iz zraka.

Na mjesto dojave su žurno upućene policijske ophodnje koje su na zelenoj površini na adresi Jarunska bb pronašli krater, dok su u široj zoni pronašli dva padobrana, za koje smo također prethodno zaprimili dojave građana.

Policijski službenici osigurali su užu i širu zonu mjesta događaja gdje se obavlja očevid, uz sudjelovanje svih nadležnih službi.

Za sada policija nema dojava o ozlijeđenim osobama na području šire zone mjesta događaja. Oštećeno je nekoliko parkiranih vozila.

Također, na terenu su policijski timovi specijalizirani za postupanje i reagiranje kod ovakve vrste događaja te u ovom trenutku nema razloga za uznemirenost građana.

Medije pozivamo na odgovorno izvještavanje javnosti te iznošenje provjerenih informacija dobivenih od nadležnih službi, a kako bi spriječili širenje dezinformacija.

Građane pozivamo da putem društvenih mreža ne dijele snimke/fotografije s mjesta događaja. Ukoliko se zateknete u zoni postupanja policije, molimo postupite prema uputama policijskih službenika.

Policija će kontinuirano objavljivati informacije koje su činjenično potvrđene", stoji u priopćenju policije.


2.33 -Na licu mjesta čak se mjerila i razina radijacije, ali kako doznajemo, nije se utvrdilo nikakvo povećanje.


2.23 - Neslužbeno smo doznali da se na dijelovima zrakoplova vidi crvena zvijezda i ruska ćirilica. Ta informacija nije potvrđena, ali o tome se naveliko govorilo dok je trajao očevid.

image
Zeljko Puhovski/Cropix

2.11 Policija je ogradila golemo područje oko Jaruna, nitko se ne smije približiti, a na terenu je i specijalna policija.

image

Zeljko Puhovski/Cropix

1.47 Neslužbeno nam je potvrđeno da su dijelovi pronađeni oko studentskog doma definitivno od nekog zrakoplova, ali još uvijek se ne zna što se točno dogodilo.


1.35 Vatrogasci se polako povlače s mjesta incidenta, ali umjesto njih stižu pripadnici Vojne policije.


1.25 - Nakon dva sata policija je proširila mjesto očevida i na područje Doma Stjepan Radić. S druge strane, vatrogasci su u ulici Petrine s drveta skinuli veliki padobran, a doznajemo da je na tom području viđen i još jedan padobran.


1.20 - Iz vojnih i civilnih agencija za zrakoplovstvo rekli su nam da nisu 'izgubili' nikakav avion.

image
Zeljko Puhovski/Cropix

Oko 23 sata kod studentskog doma na Savi u Zagrebu odjeknula je snažna eksplozija koja je uznemirila stanare okolnih zgrada. Iz Ureda za hitne situacije odmah su krenuli na mjesto događaja, a prema prvim informacijama očevidaca i službenih osoba čini se da je riječ o nekoj vrsti letjelice. Također, vatrogasci su dobili dojavu o pronađenom padobranu na jednom drvetu.

image

Incident na Jarunu

Silvija Novak

Na licu mjesta su policija i vatrogasci koji su odmah ogradili područje oko velike rupe u asfaltu. Jarunska cesta i parkiralište prepuni su krhotina i asfalta, a ima i oštećenih automobila. Također, kod kratera su i dva pripadnika protueksplozijskog odijela Specijalne policije.

Prema zasad nepotvrđenim izjavama očevidaca, ali i videu koji je dobio Jutarnji list, na mjestu na kojem je došlo do eksplozije vide se dijelovi aviona.

- Nismo ništa vidjeli, ali čulo se jako. Sreća je da u tom trenutku tu nitko nije prolazio. Užas, ne znam kako ćemo noćas spavati... - govore nam studenti koji su znatiželjno promatrali što se događa kraj njihova doma.

Kako nam javljaju čitatelji, eksplozija se čula do zagrebačke Trešnjevke. Rekli su nam i kako je nešto palo s neba samo 30-ak metara od jednog od paviljona Studentskog doma Stjepan Radić.

Zaštitar koji je radio u blizini dok se dogodio incident rekao nam je da ništa nije vidio, već da se samo čula glasna eksplozija.

- Još mi zvoni u ušima...

image

Incident na Jarunu

Silvija Novak

Na teren je stigao i Siniša Jembrih, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 02:53