REKONSTRUKCIJA

Dogradit će se četiri učionice, djeca će OŠ na Savici većinom pohađati u jednosmjenskoj nastavi

Na sastanku roditelja djece OŠ Jure Kaštelan prisustvovali su i gradonačelnik Tomislav Tomašević te dogradonačelnici
OŠ Jure Kaštelan
 Ronald Gorsic/CROPIX

U petak, kad je Jutarnji list objavio članak pod naslovom - Obnova škole na Savici stala zbog velikog propusta u projektu, roditelji: ‘Nije nam jasno...‘ - održao se sastanak roditelja djece OŠ Jure Kaštelan na kojem su, osim nadležnih iz Gradskog ureda za obrazovanje i Gradskog ureda za prostorno uređenje, prisustvovali gradonačelnik Tomislav Tomašević te dogradonačelnici Danijela Dolenec i Luka Korlaet.

Tema je, kako su nas obavijestili iz Grada, bila obnova škole na Savici, odnosno, kako je Jutarnji već pisao, zabrinutost roditelja i osoblja škole da se projektom nove škole, vrijednim gotovo 100 milijuna kuna, neće riješiti problem jer je kapacitet škole u odnosu na broj učenika koji bi školu trebao pohađati neadekvatan. Podsjetimo, trenutno je škola na Savici narušene statike, neravnih podova i azbestnog krova.

Na sastanku je, kako smo doznali, pregledana kompletna dokumentacija rekonstrukcijskog projekta od svih prisutnih te je razjašnjeno da je projekt rekonstrukcije usklađen s Državnim pedagoškim standardom koji propisuje maksimalni kapacitet.

Naime, prema Državnom pedagoškom standardu koji datira još iz 2013. i mandata ondašnjeg ministra obrazovanja Željka Jovanovića, škola u kojoj bi se nastava odvijala u jednom turnusu ne smije imati više od 20 razrednih odjeljenja i 26 razreda. Škola na Savici bi ih od iduće godine imala 28.

Uglavnom, na sastanku u petak je, prema objašnjenju Grada, odlučeno da će se prilagoditi glavni projekt tako da se nad jednim krilom ostavi mogućnost dogradnje još četiri učionice, ako to bude potrebno i ako dođe do prilagodbe Državnog pedagoškog standarda.

Pritom, projekt rekonstrukcije nije upitan i ići će prema planu, a djeca će OŠ na Savici većinom pohađati u jednosmjenskoj nastavi, a tek u manjem dijelu razreda održavat će se dvosmjenska nastava. Kako doznajemo od roditelja, većina će dati svoju suglasnost kako bi projekt napokon mogao početi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:43