REDOVNO LUDOVANJE

DONOSIMO VODIČ ZA KRETANJE KROZ GRAD Tramvaji danas u Zagrebu neko vrijeme neće voziti, a promet će biti u prekidu...

Maturanti će u 12 sati krenuti s Trga bana Jelačića kroz centar grada te preko Vukovarske i Avenije V. Holjevca do jezera
Zagreb, 160514. Tradicionalna Norijada u kojoj se zagrebacki srednjoskolci oprastaju od skolskih klupa zapocela je okupljanjem maturanata u 12 sati na glavnom zagrebackom Trgu. Od Trga se povorka uputila prema Bundeku, gdje je organizirana sredisnja proslava.Foto: Marko Todorov / CROPIX
 Marko Todorov / CROPIX

Zbog održavanja Dana maturanata, popularne norijade na kojoj se očekuje čak pet tisuća maturanata, promet od centra grada do jezera Bundek bit će povremeno zatvoren.

Naime, okupljanje maturanata počinje već u 11.30 na Trgu bana Jelačića, dok će tradicionalna povorka maturanata krenuti u podne s glavnog zagrebačkog trga prema Bundeku, gdje se očekuje središnja proslava.

Učenici će s Trga krenuti Praškom ulicom preko Trga Nikole Šubića Zrinskog te Strossmayerovim trgom i Tomislavovim trgom, Mihanovićevom i Miramarskom ulicom. Povorka će s Miramarske do Bundeka nastaviti Ulicom grada Vukovara, Hrvatske bratske zajednice preko Avenije Većeslava Holjevca i Ulice Damira Tomljanovića Gravrana sve do Bundeka.

Upravo na tim ulicama očekuje se kratkotrajni prekid prometa, a iz ZET-a najavljuju da će preusmjeravati tramvajske i autobusne linije prema potrebi.

- Početak preusmjeravanja tramvajskog prometa očekuje se oko 12 sati, i to na linijama čije trase prolaze središnjim zagrebačkim trgom, odnosno Praškom ulicom. Linije 1, 6, 11, 12, 13, 14 i 17 preusmjeravat će se na Glavni kolodvor. Dvadesetak minuta nakon toga, kako se očekuje, trebao bi uslijediti i kratkotrajni prekid prometa Mihanovićevom i Vodnikovom ulicom, sve dok kolona maturanata ne skrene na Miramarsku cestu - kažu iz ZET-a i dodaju da će oko 12.35 sati tramvajski promet biti obustavljen u Ulici grada Vukovara kod Miramarske te u Aveniji Hrvatske bratske zajednice.

- Autobusne linije koje pripadaju terminalu Glavni kolodvor preusmjeravat će se nešto prije 13 sati, i to Ulicom grada Vukovara, Držićevom i Avenijom Dubrovnik, na svoje uobičajene trase. Kada se kolona maturanata približi Mostu slobode, autobusi će voziti Slavonskom, Držićevom i Avenijom Dubrovnik - dodaju iz ZET-a i napominju da ako se za to ukaže potreba, uključivat će se i dodatni prijevozni kapaciteti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 02:37