MISLAV HERMAN (HDZ)

‘DP nam nije zadao snažan udarac. Ovo im je već ne znam koji poraz u nizu, idu svome kraju‘

HDZ svoj put u Skupštini nastavlja kao konstruktivna oporba. Bit ćemo oštri, najavio je bivši predsjednik Gradske skupštine
Mislav Herman
 Damir Krajac/CROPIX

Bivši predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Mislav Herman (HDZ) poželio je u ponedjeljak svim Zagrepčankama i Zagrepčanima sretan Dan grada Zagreba najavivši dodjelu nagrada Zagrepčanka godine i 17 nagrada Grada Zagreba te čestitao Tomislavu Tomaševiću na izbornoj pobjedi.

U izjavi novinarima uoči početka svečanosti u povodu Dana grada Zagreba, Herman je dodao i kako nakon održanih lokalnih izbora "idu u nove pobjede".

Herman (HDZ) je rekao kako novoizabranom gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću i njegovoj listi za Gradsku skupštinu želi iskreno čestitati na uistinu uvjerljivoj izbornoj pobjedi.

Istaknuo je da HDZ svoj put u Skupštini nastavlja kao konstruktivna oporba te da će "biti oštri i jako će paziti na sve ono što od novog gradonačelnika bude dolazilo pred gradske zastupnike".

Najavio je da će, kao i dosad, podržavati sve ono što budu smatrali da je dobro za kvalitetu života u gradu i isto tako jako paziti na sve one stvari za koje će smatrati da nisu dobre i da Zagrepčanke i Zagrepčani od takvih novih projekata ne bi imali nekakvih koristi.

Upitan planiraju li biti oštri prema Tomaševiću kao što je i on bio prema njima, Herman je odgovorio kako će biti još oštriji, vrlo konstruktivni i bez udaraca ispod pojasa, ali vrlo oštri.

Ustvrdio je, odgovarajući na novinarski upit, kako Domovinski pokret (DP) nije zadao snažan udarac HDZ-u, "da je to DP-u već ne zna koji poraz u nizu i da ide svome kraju".

Herman je istaknuo da je HDZ druga snaga u zagrebačkoj Gradskoj skupštini i prva stranka od centra prema desno.

"Ne zamaramo se DP-om, mislim da bi se oni više trebali zamarati putem kojim dalje žele ići, nego što bismo to trebali mi", rekao je Herman.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. ožujak 2023 12:36