PANIKA U KB DUBRAVA

DRAMA U BOLNICI Medicinska sestra došla na posao s pitonom. Pobjegao je i odgmizao u sale!

Zmija je u bolnicu unesena u košari. Kad je šmugnula u jednu od ordinacija, izgubio se svaki trag i njezinoj vlasnici. Šokirani zaposlenici strahuju da se piton skriva u ventilaciji
 CROPIX

Prava panika izbila je u noći s četvrtka na petak među djelatnicima Kliničkog bolničkog centra Dubrava kada se u jednoj od ordinacija pojavio - kraljevski piton!

Pomalo nevjerojatnu priču potvrdilo nam je danas medicinsko osoblje ove bolnice, sanacijski upravitelj Marko Banić, ali i Policijska uprava zagrebačka, no ono što baca jezu na cijeli događaj jest činjenica da još nema odgovora na pitanje je li zmija i napustila bolnicu!

Šokirani kolege

Sve je počelo kada je u KBC Dubravu u četvrtak oko 23 sata ušetala medicinska sestra te bolnice s drvenom košarom u ruci.

Nakon što je neometano prošla pokraj porte, prepričavalo nam je jučer osoblje bolnice, došla je u prostorije u kojoj su joj bile kolegice.

- Znaš li ti što ja nosim u ovoj košari? - pitala je drugu medicinsku sestru.

- Nemam pojma - odgovorila joj je kolegica i zavirila u košaru.

Vlasnica je digla poklopac košare u kojoj je bio zamotan kraljevski piton.

- Koliko sam čula, ta se sestra skamenila. Sva u šoku prvo se počela tresti, a zatim je počela urlati po bolnici i zapomagati u pomoć - priča nam jedna doktorica.

Šokirana sestra zatim je izjurila iz prostorije te otrčala do dežurnog liječnika i redarske službe KBC-a. Od tog trenutka kolegici koja je donijela zmiju u bolnicu gubi se svaki trag. Stoga još nije jasno je li zmija izišla iz bolnice sa ženom ili i dalje luta hodnicima.

- Kolegica je odjednom nestala. Zamislite osjećaj da ste dežurni po noći, kada nema nikog u bolnici, osim nekolicine liječnika, sestara i pacijenata, a kroz glavu vam prolazi da se tu negdje možda skriva zmija. Strah je možda neopravdan, no ne bi bilo loše da dođu i neke stručne službe da provjere cijelu bolnicu - kažu nam liječnici KBC Dubrave.

Bit će kažnjena

U policiji su nam potvrdili da su primili dojavu.

- Da, zaprimili smo prijavu da je u noći s četvrtka na petak jedna građanka ušetala u bolnicu s paketom u kojem je bila zmija. Kada smo došli na očevid, u bolnici više nije bilo ni žene ni zmije - kažu u policiji.

I dok u policiji kažu kako je vlasnica zmije pacijentica, dio medicinskog osoblja jučer nam je otkrilo da je riječ o jednoj medicinskoj sestri.

- Koliko smo čuli, navodno živi s dečkom s kojim se te večeri gadno posvađala te je iz samo njoj poznatih razloga došla sa zmijom u našu bolnicu - rekli su nam.

Marko Banić, sanacijski upravitelj bolnice, potvrdio je da je zmiju donijela djelatnica koja se sada nalazi na bolovanju te da će protiv nje biti podnesena stegovna mjera.

- Nadzor bolnice, nažalost, takav je da u nju može ući svatko. Upravo rješavamo taj problem - rekao je kratko Banić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 14:33