ADVENT NA KNEŽIJI

Dva puta kitili su bor na Knežiji, ovo je rezultat: ‘A je to u akciji, izgleda kao karikatura‘

Iz početnog okomitog položaja, lampice su sad postavljene vodoravno, no i dalje obasjavaju samo onu stranu koja gleda prema ulici
 Privatna arhiva

- Rano ujutro krenuo sam na posao i ugledao lampice na jednom od borova. Stvarno izgleda kao karikatura, da je netko s balkona bacio lampice na bor vjerojatno bi bilo bolje. Morao sam fotografirati koliko je apsurdno, rekao je stanovnik Knežije.

Jedan od borova na zagrebačkoj Knežiji imao je tu čast da ga odabere Mjesni odbor i podari mu adventsko ruho. Naveli su da je upravo taj bor najviši u kvartu i pritom je u samom centru kvarta zbog čega je bio logičan izbor za ukrašavanje. Nakon žalbi stanovnika, bor je ponovno uređen, ali prevelik napredak nije vidljiv golim okom.

image

Prvo izdanje

Privatna arhiva
image

Prvo izdanje

Privatna arhiva

- Do sad smo svake godine imali posječeni, lijepo ukrašeni bor s lampicama i ukrasima samo sto metara dalje od ove velike sprdnje. Ovo kad vidiš ne znaš smijati se ili plakati, izgleda kao iz crtića A je to, kaže stanovnik kvarta.

Jedan od stanovnika podijelio je uradak u Facebook grupi KNEZIJA JUCER DANAS SUTRA, što je izazvalo niz podrugljivih komentara, a jedna od članica poslala je upit Mjesnom odboru Knežija ne bi li saznala o čemu se točno radi.

- Žao nam je što niste zadovoljni okićenim borom. Ove godine odlučeno je da će se okititi već postojeće stablo kako bi se smanjili troškovi. Bor koji je okićen najviši je u kvartu i nalazi se u centru Knežije, no pored njega raste još jedno stablo pa ga je teško okititi ravnomjerno, odgovorili su joj iz Mjesnog odbora. Dodali su da će morati pričekati da jedan od borova u Parku Hrvatskog proljeća malo naraste da bi se mogao okititi kao prethodnih godina.

Ipak, pokušali su spasiti stvar i postojeće lampice presložiti. Iz početnog okomitog položaja, lampice su sad postavljene vodoravno, no i dalje obasjavaju samo onu stranu koja gleda prema ulici. Mjesni odbor se nakon ovog poteza našao na još većem udaru ljutitih stanovnika kvarta, a povuklo se i pitanje koliko se uopće uštedjelo s obzirom na to da se dva puta moralo unajmljivati vozilo i oprema za postavljanje ukrasa.

image

Nakon intervencije

Privatna arhiva
image

Nakon intervencije

Privatna arhiva

- Morao sam poslati fotografije svojoj sestri u Karlovac, složili smo se da ovakvo ukrašavanje ne priliči ni najvećem selu, a ne jednom kvartu u glavnom gradu Hrvatske. Bolje bi bilo da nisu ništa ukrasili i da su ostavili bor onakav kakav je bio, ovo je grozno, zaključio je jedan od stanovnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 10:32