PROBLEMI SA ZGRADOM

Fakultet političkih znanosti nastavu seli na Velesajam? Sanacija od potresa mogla bi potrajati...

Radnicu uređuju unutrašnjost FPZG-a, neslužbeno doznajemo da će sve trajati godinu dana, a ne zna se što nastavom na jesen
Unutrašnjost fakulteta obnavlja se od potresa
 Anamaria Hanžek

Studenti Fakulteta političkih znanosti narednu akademsku godinu mogli bi ponovno studirati online, bez obzira na epidemiološku situaciju, Jutarnji neslužbeno doznaje. Krenula je sanacija štete uzrokovane potresom, a dekan Fakulteta Andrija Henjak kaže kako će na pitanja o obnovi moći odgovarati tek kada ona završi, što će, dodaje, biti u kasnu jesen.

- Što se tiče djelovanja Fakulteta i pojedinih njegovih jedinica, u prvom semestru se ništa ne mijenja, a za drugi semestar radimo planove koje ćemo objaviti početkom akademske godine, kratko je dodao.

image
Davor Pongracic/Cropix

Kako smo neslužbeno doznali, obnova bi mogla potrajati i godinu dana, a osim sanacije oštećenog stubišta radit će se i na preuređenju knjižnice te petog kata na kojem su prostori Radio Studenta.

Za to vrijeme, dijelovi upravnih poslova Fakulteta bili bi preseljeni u Fabkovićevu ulicu 1, gdje su i inače prostorije FPZG-a. Za profesore koji bi inzistirali na održavanju nastave uživo, bile bi organizirane dvorane u prizemlju Lepušićeve 6. Govori se i o premještanju dijela poslova ili održavanja nastave na Velesajam.

image
Darko Tomas/Cropix

Stubište je sada prekriveno crnim najlonom zbog kojeg se ne može sigurno hodati po stepenicama. Na Fakultetu se uz portira i pokoju upravnu radnicu ovo ljeto nalaze samo majstori.

Problem bi mogla predstavljati dostupnost literature iz knjižnice, u kojoj će se, doznajemo, rušiti sve osim nosivih zidova. Terasa na petom katu bit će zatvorena, u svrhu preuređenja Radio Studenta.

Podsjećamo, FPZG je i prije zagrebačkog potresa 22. ožujka 2020. godine bio oštećen. Tek nedavno je maknuta skela kojoj je svrha bila zaštititi prolaznike od potencijalnog pada žbuke ili crjepova sa zgrade.

Ako imate gradsku priču, javite nam na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 19:30