ČEKA SE SANACIJA

Fakultet seli u CineStar: Studenti 1. i 2. godine prava nastavu će imati u kinu u Branimir centru

Dok god ne bude sanirana glavna zgrada fakulteta, ne možemo računati na šest velikih dvorana u njoj, kaže dekan Igor Gliha
Cinestar Branimir centar
 Boris Kovacev/Cropix

Studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu ove akademske godine neće se vratiti u glavnu zgradu na adresi Trg Republike Hrvatske 14, koja je zbog oštećenja od potresa neuporabljiva, nego bi studiranje mogli nastaviti u nekoj od kinodvorana CineStara u Branimir centru.

Javni poziv

Naime, Pravni fakultet raspisao je javni poziv za zakup dvorana, a nakon natječaja ugovor su sklopili s jedinim ponuđačem - Vox komunikacijama, koje dijele vlasništvo i sjedište s Blitz-CineStarom.

Jedino se u glavnoj zgradi Pravnog fakulteta neće održavati nastava jer je njezina obnova kompleksna zbog stupnja oštećenja i zahtjevnosti radova.

- Ta zgrada za fakultet je neuporabljiva, a trenutačno je u tijeku izrada projekta sanacije. Sve dok i ta zgrada ne bude u punoj uporabi, ne možemo računati na šest velikih dvorana u njoj, koje su nam nužne za uredno izvođenje nastave - rekao nam je dekan Pravnog fakulteta Igor Gliha. U drugim zgradama raspolažu s 28 dvorana koje će biti maksimalno iskorištene.

Očekujući da će se nastava održavati uživo, Pravni fakultet putem javnog poziva oglasio je namjeru zakupa dvije dvorane velikog kapaciteta u centru Zagreba, za potrebe predavanja u dvije grupe na prvoj i drugoj godini pravnog studija.

Uvjeti koje je postavio Fakultet su da obje dvorane imaju po minimalno 350 sjedećih mjesta te da ne budu udaljene od glavne zgrade Pravnog fakulteta više od tri kilometra. Dvorane će se koristiti 120 dana po dvorani, odnosno ukupno 240 dana, od 22. rujna 2021., kad počinje nastava na prvoj godini studija, do 1. srpnja 2022., i to od 8 do 12 sati.

image
Oštećenja na zgradi Pravnog fakulteta uzrokovana potresom
Boris Kovacev/Cropix

Važna je tehnička opremljenost dvorana za predavanja pa je Fakultet zatražio da dvorane imaju projektor visoke kvalitete slike, ozvučenje, internet vezu visoke propusnosti koja omogućava streaming slike i zvuka te tehničku podršku za rad projektora, ozvučenja.

Procijenjena vrijednost nabave, to jest najma je 750.000 kuna.

Jedini prijavitelj i pobjednik na natječaju, Vox komunikacije, medijska su agencija specijalizirana za kino i TV oglašavanje. Uz zakup i prodaju oglasnog prostora u CineStar kinima, nude i najam kinodvorana na svim lokacijama CineStara.

Uvjeti

Hrvoje Krstulović u Sudskom je registru naveden kao jedini osnivač i Vox komunikacija i Blitz filma i video distribucije, a 2016. otvorio je Hero Holdings Limited na Malti, tvrtku na koju je osim ove dvije prebacio i vlasništvo svoje treće tvrtke, Duplicato media. Zagrebačko sjedište Vox komunikacija i Blitz-CineStara je na adresi Vice Vukova 6.

Uvjete koje je postavio Pravni fakultet ispunjava jedino CineStar u Branimir centru. Od zgrade Fakulteta udaljen je samo kilometar i pol, a ima čak tri dvorane s dovoljno sjedećih mjesta. U dvoranu 7 na prvom katu može stati 366 studenata. Na četvrtom katu su dvije prostorije s dovoljno kapaciteta: u dvorani 11 predavanja može pratiti čak 461 student, a u dvorani 12 njih 374. CineStarove kinodvorane nesumnjivo ispunjavaju i sve tehničke kriterije koje zahtijeva fakultet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 12:49