OBNOVA ZGRADE

Fakultet strojarstva i brodogradnje predavanja će većinom imati uživo, ali po ubrzanom programu

Umjesto 6. ožujka, nastava počinje 27. veljače, a trajanje školskog sata produžava se s 45 minuta na 60

Fakultet strojarstva i brodogradnje

 Damir Krajac/Cropix

Za razliku od Filozofskog fakulteta u Zagrebu čiji će studenti zbog obnove zgrade nastavu u ljetnom semestru pratiti online, Fakultet strojarstva i brodogradnje predavanja će većinom imati uživo, ali po ubrzanom programu, doznajemo na FSB-u, čije zgrade sagrađene šezdesetih godina prošlog stoljeća također idu u obnovu.

Umjesto 6. ožujka, nastava počinje 27. veljače, a trajanje školskog sata produžava se s 45 minuta na 60. Nastava će se održavati i subotama, poručili su.

- Možemo sa sigurnošću potvrditi da će više od dvije trećine nastave biti održano kontaktno na trenutnim lokacijama fakulteta. Uprava aktivno radi na osiguravanju prostora za kontaktnu nastavu i do završetka ljetnog semestru. Unatoč naporima, postoji mogućnost da će nastava biti provedena online u manjem zadnjem dijelu semestra, objasnili su u dekanatu.

Fakultet strojarstva i brodogradnje provodi projekte cjelovite obnove triju zgrada. Radovi su sufinancirani iz fondova EU, a rokovi za povlačenje sredstava ne dopuštaju prolongiranje početka radova.

- Intenzivno se radi na osiguravanju adekvatnih prostora za nastavu, laboratorije i službe Fakulteta te će u akademskoj godini 2023./24. biti osigurani prostori na izmijenjenoj lokaciji, najavljuju s FSB-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:21