DEBAKL U ZAGREBU

Filipović čestitao, ali se i ispričao, Plenković zadovoljan: ‘Dobili smo političara pravog formata‘

HDZ je pokazao da je daleko najsnažnija politička stranka, kazao je premijer
Davor Filipović nakon izbornih rezultata dao izjavu za medije
 
 Damjan Tadic/Cropix

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović obratio se zajedno s Mislavom Hermanom javnosti u stožeru stranke.

- Želim uputiti čestitku kolegi Tomislavu Tomaševiću na izbornoj pobjedi koju je ostvario. HDZ u Zagrebu je zadovoljna izbornim rezultatom. Mi smo druga snaga u Gradskoj skupštini Grada Zagreba. Što se tiče našeg kandidata ostvario je dvostruko bolji rezultat nego što smo ostvarili u 2017. s rezultatom smo zadovoljni. HDZ je nastupio s novim licima, novim vodstvom, mi smo na početku jedne nove pozitivne priče i nošeni krilima parlamentarne pobjede u sedmom mjesecu smo pokazali kako HDZ u Zagrebu može ostvariti dobar rezultat. Od sutra nam počinje kampanja za iduće izbore u Zagrebu i nadamo se da ćemo ostvariti još bolji rezultat - kazao je Herman.

- Zahvalio bih se svim Zagrepčankama i Zagrepčanima koji su mi dali glas. Zahvalio bih se stranačkim kolegicama i kolegama, volonterima i stožeru na neumornom radu. Iskoristio bih priliku da se ispričam protukandidatima ako sam rekao koju riječ previše. Čestitao bih Tomaševiću. Što se tiče mog rezultata, on je dvostruko bolji nego je bio 2017. i 2013. Imamo razlog za optimizam i to je zalog za budućnost da još jače radimo na dobrobit Zagreba - kazao je Filipović.

image
Davor Filipović i Mislav Herman
Damjan Tadic/Cropix

Nakon njih se obratio premijer Andrej Plenković.

- Drago mi je nakon današnjih lokalnih izbora, prvoga kruga čestitati svima koji su na njima sudjelovali i ostvarili podršku sugrađana. Želim zahvaliti sugrađanima koji su dali povjerenje kandidatima i kandidatkinjama HDZ-a i partnera. Naš rezultat je dobar, pobjednički, kao što smo očekivali. Kada se pogledaju ukupni rezultati HDZ će ponovno izaći kao stranka koja u petoj godini mandata naše Vlade u budućnosti u iduće četiri godine ima najviše župana, gradonačelnika i općinskih načelnika. drago mi je da su naša četiri kandidata izravno u prvom krugu pobijedila za župane.

image
Andrej Plenković
Damjan Tadic/Cropix

HDZ će na razini županija igrati u drugom krugu u osam županija u kojima smo u uvjerljivom vodstvu, što sa našim kandidatima, što sa našim partnerima županom Korenom i Kožićem, a igramo i egal utakmicu u Šibensko-kninskoj, Ličko-senjskoj i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Za HDZ je značajno da su Capelli i Stričak ostvarili sjajne rezultate u PGŽ i Varaždinskoj gdje je razlika dohvatljiva. U PGŽ je po prvi puta Komadina nije pobijedio u drugom krugu nego ide u drugi protiv bivšeg ministra turizma. Što se tiče gradova, mogu čestitati prije svega Ivanu Radiću na uvjerljivoj utakmici u prvom krugu u Gradu Osijeku, vjerujem da ima formiranu većinu. Također čestitka i Vici Mihanoviću koji je drugi u prvom krugu. Tako je bio drugi u prvom krugu Opara pa smo pobijedili. Dat ćemo maksimalnu podršku Mihanoviću da pobjedi u Splitu i da HDZ uz Osijek zadrži i Split. Čestitam Josipom Ostrogoviću koji je s listom u Rijeci ostvario solidan rezultat. Posebne čestitke Davoru FIlipoviću koji je za stranku nova kvaliteta, jedan od nekoliko naših ljudi rođeni sredinom osamdesetih koji se fantastično isprofilirao u kampanji. Dobili smo političara pravog formata - kazao je Plenković.

- Vjerujem da će predanim radom u gradskim četvrtima u idućim godinama stjecati još više iskustva i nuditi još bolja rješenja. Čestitam svima drugima koji su sudjelovali u izborima, veselimo se utakmici za iduća dva tjedna. HDZ je pokazao da je daleko najsnažnija politička stranka i vjerujem da ćemo na četiri temeljna načela koji su krasili program sad je bitno nastaviti dijalog sa županijama, gradovima i općinama, da ćemo dati više ovlasti jedinicama lokalne samouprave, nastaviti s fiskalnom decentralizacijom i realizirati program Vlade da projektno pomažemo bilo iz državnog proračuna, razvojne projekte diljem Hrvatske jer želimo ravnomjerni razvoj svih krajeva, a osigurali smo i znatna europska sredstva za cijelo desetljeće. Kad se završi drugi krug imamo 3 godine bez izbora i to je vrijeme za reforme - kazao je Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 19:35