BITKA ZA ZAGREB

Filipović o tvornici cjepiva i protukandidatima: ‘Škoro je počeo s bajkama, a Klisović nastavlja‘

To je tvornica protiv COVID-a koje će se temeljiti na najnovijim tehnologijama, kakve imaju Belgija i Njemačka, kaže Filipović
Davor Filipović
 Zeljko Puhovski/Cropix

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović gostovao je u Dnevniku Nove TV. Rekao je da se on tijekom četiri godine u Gradskoj skupštini dobro upoznao sa svim problemima i financijskom situacijom u Zagrebu

- Upozorio sam, ako ne dođe do radikalnog zaokreta, da ćemo doživjeti crnu sudbinu kao američki Detroit. Moraju se preispitati sve stavke za nabavu nefinancijske imovine, rekao je Filipović i pojasnio da je HDZ-ovo glasanje za proračun bilo zbog postizanja stabilnosti tijekom krize. Ipak, kaže da su za ono što nije valjalo znali reći - ne.

- Naravno da se stvari moraju unormaliti. Mi smo kritizirali sljemensku žičaru, rekao je Filipović i istaknuo da su oni mogli samo upozoravati na ono što ne valja i nuditi rješenja.

Osvrnuo se i na druge kandidate za čelno mjesto Zagreba. Tomislav Tomašević i Anka Mrak Taritaš su najopasniji kandidati, no Miroslav Škoro to, smatra Filipović, nije.

- Čini mi se da je Škoro cijelo vrijeme spavao i živio u bajci. Sjetit će te se adventskih kućica i parkinga kraj bolnice, rekao je.

Komentirao je i SDP-ovog kandidata Joška Klisovića. Filipović kaže da se on kandidira za pratećeg vokala Miroslava Škore.

- Škoro je počeo s bajkama, a Klisović nastavlja. Zgodan su tandem, kaže.

Pojasnio je i svoju izjavu o 'tvornici cjepiva protiv karcinoma'.

- Kao prvo, to je tvornica protiv COVID-a koje će se temeljiti na najnovijim tehnologijama, kakve imaju Belgija i Njemačka. Neću dopustiti onima koji misle da je uspjeh rezerviran za druge da ne dopuste nama da budemo lider, kaže Filipović i dodaje da će o tvornici cjepiva protiv karcinoma govoriti stručnjaci, a on je ekonomist. Ističe da tvornica može biti izgrađena u manje od godinu dana.

Filipović ističe da na krize treba gledati kao šanse.

- Da bismo spriječili projekte poput žičare, uvest ću imovinske kartice direktora i nadzor oporbe. Tomašević i Klisović će moći kontrolirati, rekao je Filipović i osvrnuo se na Tomislava Tomaševića.

- Kad god se nešto gradi, on prosvjeduje. Dođe s ekipom i transparentima brže od vozila hitne pomoći, rekao je Filipović i rekao da ga zanima kad otvori tvornicu hoće li doći kao šef oporbe ili u ulozi vođe prosvjeda protiv te tvornice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:57