HDZ-ov KANDIDAT

Filipović: ‘Rekli smo ‘ne‘ unatoč prijetnjama iz MB 365! A najžešći pritisak radila je Pavičić Vukičević‘

Davor Filipović u Brezovici je izjavio kako su jasno rekli ‘ne‘ kompostani u Brezovici iako je BM 365 prijetio razvrgavanjem suradnje
Davor Filipović
 Boris Kovačev/Cropix

Kandidat HDZ-a, HSLS-a i HSU-a za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović u Brezovici je u subotu izjavio kako su jasno rekli 'ne' kompostani u Brezovici iako je BM 365 prijetio razvrgavanjem programske suradnje u Gradskoj skupštini.

- Jasno smo rekli 'NE!' kompostani u Brezovici iako je BM 365 prijetio razvrgavanjem programske suradnje u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, čak i na nacionalnoj razini. A najžešći pritisak radila je upravo Jelena Pavičić Vukičević - istaknuo je Davor Filipović u toj gradskoj četvrti, koju je obišao s Mislavom Hermanom, predsjednikom Gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba.

Filipović je najavio kako u Brezovici žele izgraditi vrtić, a u Kupinečkom Kraljevcu školu.

- Umjesto kompostane, u Brezovici ćemo izgraditi dječji vrtić, a u Kupinečkom Kraljevcu školu. Uz pomoć sredstava Europske Unije obnovit će se i crkva koja je stradala u strašnom zagrebačkom potresu - rekao je Filipović koji je ondje sa sugrađanima razgovarao o problemima te gradske četvrti.

Mislav Herman rekao je kako dijelovi Brezovice još nemaju ni kanalizaciju ni pitku vodu, da nisu spojeni na vodovodnu mrežu i to ocijenio nedopustivim.

- Nedopustivo je da u 21. stoljeću dio naših sugrađana živi u tako nedostojnim uvjetima. U sinergiji s Vladom Republike Hrvatske riješit ćemo probleme koji svakodnevno muče stanovnike Brezovice, to je jedna od ključnih točaka našeg programa - poručio je Herman.

Predsjednik HDZ-a u Brezovici Vladimir Iviček zahvalio je vodstvu HDZ-a Grada Zagreba: "Da nije bilo vas u Gradskoj skupštini, da nije bilo nas zajedno i naše iskrene višerazinske suradnje, ovdje bismo već imali kompostanu. Taj uspjeh nam je dodatni motiv, Brezovica obećava - pobjedu", ustvrdio je.

Nakon Brezovice, kandidat Filipović je s timom obišao još i utrinsku tržnicu, prošetao špicom te obišao štandove na Cvjetnom trgu i Trgu bana Josipa Jelačića kao i u Tkalči, na kojima se prikupljaju potpisi za njegovu kandidaturu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 23:37