DRAMA U VARŠAVSKOJ

FOTO Aktivisti pokušali spriječiti ulazak VIP gostiju u garažu, jedan priveden

Prije performansa izvjesili su transparent s natpispom 'Republic of Coruptia' kako bi upozorili na pozadinu cijelog projekta Cvjetni
 Bruno Konjević/Cropix

ZAGREB - Aktivisti Prava na grad i Zelene akcije izveli su performans ispred ulaza u podzemnu garažu centra Cvjetni, kojim su onemogućili brojnim gostima dolazak na otvaranje centra, koje je bilo najavljeno za 19 sati.

Stali su nasred pješačkog prijelaza ispred ulaza u garažu i željeli upozoriti na, prema njihovim riječima, niz nepravilnosti koje su se dogodile prilikom gradnje ovog projekta u strogom centru Zagreba.

Prije performansa izvjesili su transparent s natpisom 'Republic of Coruptia'. Osim organizatora Teodora Celakoskog i Tomislava Tomaševića, kao i brojnih aktivista, na zebri su bili i glumci Urša Raukar i Vili Matula.

Policija ih nije mirno promatrala već je reagirala i omogućila VIP uzvanicima da mirno uđu u garažu. Tijekom naguravanja jednog su aktivista priveli, a i zabranili su prijelaz ceste svima, pa i onima koji ne sudjeluju u prosvjedu.

Na ovome, najavljuju aktivisti, neće stati. Pripremaju nešto i za sutra u 11 sati, kad se centar otvara za širu javnost.

Nakon što su oko 19:40 otišli aktivisti, njihovu ulogu blokiranja prometa u blizini Varšavske ulice nastavili su protuvladini prosvjednici. Policija više ne reagira jer su svi VIP gosti stigli na otvaranje centra. Oko 21 sat završili su svoj skup i najavili kako će također biti sutra u 11 sati s aktivistima ispred centra Cvjetni.

Ivan Pernar gazio zastavu HDZ-a

Organizator protuvladinih prosvjeda Ivan Pernar ne odustaje od prosvjeda iako je odaziv sve slabiji. Njegov entuzijazam je i dalje jednak, ali nešto je radikalniji.

Tako je nakon uvodnog govora u kojem se okomio na HDZ, SDP, Jadranku Kosor, a na kraju je i gazio zastavu HDZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:10