VELIKO RENOVIRANJE

FOTO: JUTARNJI U OBNOVLJENIM STUDENTSKIM DOMOVIMA Kako izgledaju nove sobe, čime su sve opremljene i koliko će koštati

Cijena mjesečne stanarine vjerojatno će biti između 400 i 600 kuna, a studenti će se u sobe useliti 4. srpnja
 Goran Mehkek/CROPIX

Podovi u zelenim i crvenim bojama, moderan bijeli namještaj, LED svjetiljke, PVC prozori, hladnjak u svakoj sobi, kupaonice na svakom katu nalik onima u trgovačkim centrima i bežični internet u svakom paviljonu. Tako izgleda obnovljeni Studentski dom Stjepan Radić, gdje je jučer počeo tehnički pregled.

- Nakon četiri mjeseca rada, možemo zadovoljno ustvrditi da će sve biti završeno u roku. Radilo se danima i noćima, a sada još samo moramo sve ‘izglancati’ - objašnjava Ružica Rajšić, pomoćnica upravitelja za smještaj Studentskog centra.

Tehnički pregled trajat će danima jer nekoliko službi mora doći na teren i dati zeleno svjetlo za useljenje. Prvi su došli električari koji moraju provjeriti instalacije u osam obnovljenih paviljona, a na kraju će doći i inspekcija iz Ministarstva obrazovanja.

FOTOGALERIJA: Preuređeni studentski domovi

Subvencije za studente

- Čak i ako se pronađe neka greška, riješit ćemo to u hodu. Sada ćemo krenuti s unošenjem namještaja u sobe i mijenjanjem pločica na stubištima. Kako je vani sve hladnije, najbitnije je da su vanjski radovi gotovi - rekla je Rajšić.

Osim obnovljenih interijera, preuređeno je i nogometno igralište koje će sada obasjavati veliki reflektori. U ljeto iduće godine obnovit će se i 5. i 6. paviljon, koji nisu ušli u plan investicija tijekom 2015. godine. Studenti, koji su protekla tri mjeseca primali subvenciju Studentskog centra u iznosu od 400 kuna, na Savu i Cvjetno vratit će se početkom iduće godine.

Uskoro rang-liste

- Očekivani početak useljenja je 4. siječnja. Prije toga ćemo na našim stranicama objaviti rang-liste i omogućiti rezervacije - tvrdi pomoćnica upravitelja.

Tehnički pregled u studentskom domu Cvjetno naselje očekuje se tjedan dana kasnije, točnije u petak 18. prosinca. Upravitelj Damir Mikulić dočekao nas je na Prisavlju koje još uvijek izgleda poput velikog gradilišta.

- Budući da ovdje svakodnevno radi čak 900 građevinskih radnika, sumnjam da ćemo zakasniti na rokove - uvjeren je upravitelj Mikulić.

Izuzetno je zadovoljan vanjskim i unutarnjim izgledom Cvjetnog naselja, a najavljuje i nekoliko preinaka.

Dobit će i novu menzu

- Na mjestu gdje je bila Pošta sada će biti produžetak rekreativne dvorane i teretane, dok će prizemlja nekoliko paviljona biti potpuno prilagođena studentima s invaliditetom, koji su i inače najčešće boravili na Cvjetnom. U sklopu doma bit će uređeno parkiralište za zaposlenike Studentskog centra, a jedino što nismo uspjeli obnoviti je menza - rekao je Mikulić.

Naime, nije bila riješena dozvola za nadstrešnicu, a ne bi imali ni dovoljno sredstava od predviđenih 285 milijuna kuna za cijelu rekonstrukciju u povodu Europskih sveučilišnih igara.

Tako će se menza obnavljati iduće ljeto da bi do nove akademske godine bila dovršena i spremna za studente. Sobe u Cvjetnom naselju također će dobiti nov namještaj, hladnjake i čajne kuhinje, a svaka soba imat će vlastiti sanitarni čvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 20:27