ZAGREB PLIVA U SMEĆU

FOTO: OGORČENI GRAĐANI ZATRPALI SU NAS FOTOGRAFIJAMA SMEĆA Ni jedna četvrt nije pošteđena groznih prizora: Prijavili smo komunalcima, no odgovora nema

 
 Snimili čitatelji

Nakon što je Jutarnji list objavio šokantnu fotogaleriju koja dokazuje kako se glavni grad Hrvatske doslovno guši u smeću, naš redakcijski email zatrpali ste privatnim fotografijama iz različitih dijelova Zagreba koje pokazuju da je situacija doista alarmantna.

Čini se kako niti jedna zagrebačka četvrt nije pošteđena groznih prizora: građani pred svojim zgradama prolaze kraj gomile vreća smeća naguranih oko kontejnera, ali i glomaznog otpada, kao i onog opasnog.

Upravo takav nalazi se trenutno na Horvaćanskoj cesti u Staglišću. Čitatelj navodi kako se radi o azbestu i ambalaži motornog ulja, što je prijavio komunalnom redarstvu, no kako zasad nije dobio nikakav odgovor.

Snimio čitatelj
Na Horvaćanskoj cesti u Staglišću odbačen je opasni otpad, azbest i ambalaža motornog ulja.

Stanovnici Knežije pak, kažu, imaju problem s vranama koje smeće iz kanti raznose i po tri ulice dalje, ali i sa štakorima koji su se nakotili u kontejnerima za odlaganje plastike.

Snimio čitatelj
Škreblinova ulica, Knežija

Jedan čitatelj pojadao se kako o smeću u njegovom kvartu piše gradonačelniku, Čistoći i Holdingu gotovo svakog mjeseca.

Snimio čitatelj
Volovčica

- Ovo je snimljeno prije 8 dana, sada je otpad dosta veći. Odlagalište je nastalo kada je Čistoća premjestila tri kontejnera na novu poziciju, radi kako oni uporno tvrde, boljeg pristupa kamionom što nije točno. Taj premještaj se dogodio prije sedam godina i otada u većini slučajeva u kasno i jutarnje doba, po noći dolaze automobili, kombi vozila pa čak i veći kamioni i tu istovaruju svoje smeće - napominje stanar Volovčice koji tvrdi da je po tom pitanju zvao policiju, no kako oni uvijek odgovore da nemaju ništa s tim i da se obrati komunalnim redarima i inspekciji.

Stanari problema sa smećem imaju i na Branimirovoj ulici.

- Između Kauflanda, benzinske stanice i ograde ZG gradnje na Branimirovoj ulici su se Romi nastanili i bave se skupljanjem otpada, a da ne pričam o tome da smo prijavili gradskoj četvrti, komunalnom, ali nema odgovora. Kad smo probali snimiti smetlište Romi su počeli vikati na nas i tjerati nas - ističe jedna stanarka.

Fotografije čitatelja koje prikazuju Zagreb zatrpan smećem:

Uprava Holdinga donijet će odluku da Čistoća od ovog tjedna odvojeni otpad odvozi od 0 do 24 sata i to u tri smjene.

Iz Holdinga tvrde da će u svibnju građani dobiti spremnike za odvojeno prikupljanje otpada na vlastitom pragu te kako bi to trebalo uvelike pomoći u smanjenju opterećenosti zelenih otoka.

Do tada, građani mogu dojaviti lokacije pretrpanih kontejnera na broj 072/500400, ističu iz Čistoće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:13