REPORTAŽA

FOTO: POSJETILI SMO ČUVENI HRELIĆ Razgovarali smo s gospodinom koji prodaje 'fićeka' u buggy izvedbi i djevojkom koja se želi 'riješiti' svog BMW-a

 
Ivan Kutnjak (L), Matea Kobešćak (D)
 Dušan Miljuš / JUTARNJI LIST

Ako još niste odlučili gdje provesti nedjeljno prijepodne i popodne još uvijek stignete otići na popularni Jakuševac. Zagrebački sajam automobila i "buvljak" Hrelić već 48 godina jedna je od najposjećenijih zagrebačkih odredišta gdje svake nedjelje prijepodne i popodne provede tisuće ljudi.

Dolaze oni koji prodaju automobile, kupuju antikvitete, tekstil, odjeću, obuću ili jednostavno dođu sresti nekog poznatog, popiti piće ili pojesti nešto u lokalima duž Hrelića.

- Na Hreliću je sve više i stranih turista koji posjećuju Zagreb jer je poznat i u stranim medijima i preporučuju ga i hoteli svojim gostima - kaže Miroslav Filipčić, izvršni direktor Sajma automobila Zagreb.

I dok neki dolaze povremeno ili stalno, Matea Kobešćak je prvi put na Hreliću. Došla je prodati BMW 320 d kojeg je prije šest mjeseci uvezla iz Njemačke, a s obzirom na to da uskoro odlazi sezonski raditi kao skiper, auto joj neće trebati.

Branko Horvat, već je prodao nekoliko automobila na Jakuševcu i kaže kako nekad bude više šetača nego kupaca, ali se isto nada da će njegov BMW naći kupca. Marin Žalac potegnuo je iz Svetog Ivana Zeline i osim Mercedesa 220D iz 1991. godine za kojeg traži 10.500 kuna nudi i kosilicu za 500 i miniwash za 2.000 kuna.

U ponudi automobila ima doista svega za svačiji izbor. Pa je tako posebnu pozornost plijenio i "fićo" u buggy izvedbi iz 1982. godine kojih je napravljeno samo 20-ak za turističke gradove. Ovaj žuti Ivan Kutnjak pronašao je u Zadru, sredio ga i sada ga prodaje za 4.200 eura, a već je dva "fićeka" prodao u Austriju - kaže redoviti posjetitelj Jakuševca.

- Ajmo, dvije majice za 50 kuna, akcija, akcija - viču prodavačice na štandovima odjeće koja visi složena u "grozdovima".

Uz sve šoping centre i online prodaju, Hrelić je zadržao svoj štih najvećeg europskog sajma rabljenih automobila i "buvljaka".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 14:58