SUDAR TRAMVAJA

FOTO, VIDEO DRAMA U MAKSIMIRSKOJ 'Mislila sam da je opet grunula bomba. Sledila mi se krv u žilama!

Čak 19 putnika iz tramvaja zatražilo je liječničku pomoć. Posvuda krš i razbijeno staklo
 Dragan Matić/CROPIX

ZAGREB - Glava 47-godišnjeg vozača tramvaja broj 7 samo je klonula. Desetak metara ispred njega stajao je tramvaj broj 4. Nije kočio. Točno u 11.05 sati u Maksimirskoj ulici kod kućnog broja 82 njegova se stara “sedmica” svom brzinom zabila u novu niskopodnu “četvorku”. Putnici tramvaja broj 7 počeli su padati po tramvaju i dozivati pomoć. Prednje vjetrobransko staklo “sedmice” rasulo se u tisuće komada, a vozač je bez svijesti ostao prikliješten u vozačkoj kabini. Na “četvorki” su popucala stakla na stražnjem dijelu tramvaja koji je potpuno uništen.









- Mislila sam da je opet grunula neka bomba. Sledila mi se krv u žilama. Kad sam vidjela što se dogodilo, bila sam uvjerena da je netko poginuo - ispričala je žena koja se danas slučajno našla u blizini mjesta nesreće.

Čak 19 putnika iz tramvaja zatražilo je liječničku pomoć. Njih devet vozilom Hitne pomoći prevezeno je u KBC Zagreb, jedan je došao sam, troje ih je završilo u KB-u Merkur, troje u Klinici za traumatologiju i troje u Dubravi. Jedan od ozlijeđenih kojima je liječnička pomoć pružena u bolnici u Dubravi je i 47-godišnji vozač “sedmice”.

- Maloprije sam razgovarao s vozačem koji je upravljao tramvajem linije 7. On je na medicinskoj obradi u KB-u Dubrava i srećom nije ozbiljnije ozlijeđen. Ničega se ne sjeća i u stanju je šoka. Riječ je o vozaču sa 19 godina staža na tim poslovima. Mogu vam sa sigurnošću potvrditi da u krvi nije imao alkohola i redovno je išao na liječničke preglede - rekao nam je danas dva sata nakon nesreće glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić.

Spekulacije da se nesreća dogodila zbog toga jer su staroj “sedmici” otkazale kočnice glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić nije htio komentirati.

- Budući da je vozač nakon nesreće kratko bio bez svijesti, još ne znamo što se zapravo dogodilo. Na terenu su naše interventne ekipe i tehnička kontrola koja će obaviti tehnički pregled tramvaja - rekao je Jurić.

Deset osoba koje su liječničku pomoć zatražile u KBC-u Zagreb prošlo je, srećom, samo s lakšim tjelesnim ozljedama. Većina njih odmah je pregledana i puštena kući. Neke smo zatekli kako sjede u čekaonici i tupo gledaju u pod. Nisu bili raspoloženi za razgovor s novinarima.

Jedna žena, koja je sa strepnjom čekala da joj majku puste s Hitnog prijema, suznih je očiju samo rekla da je u tramvaju bilo i njezino dijete, no da ono nije završilo u bolnici. Još je jedan muškarac u strahu čekao da liječnici naprave rengen njegova 13-godišnjeg sina. I on i sin bili su u tramvaju. Ocu je ozlijeđeno koljeno.

- Vozilima Hitne medicinske pomoći prvo je kod nas dovezeno devet osoba, jedan je muškarac došao sam, a jednu su gospođu iz KB-a Merkur poslali nama na neurološki pregled. Nakon prvih pregleda, bez RTG-a, čini mi se da će većina biti okvalificirana kao lakše tjelesne ozljede - rekao nam je pročelnik Hitnog prijema KBC-a Zagreb Dragutin Ivančić.

Prema onome što je glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić doznao obilazeći sve ozlijeđene po zagrebačkim bolnicama i razgovarajući s njihovim liječnicima, nitko od putnika nije pretrpio teže ozljede.

Očevid su obavili policajci PU zagrebačke, a uzrok nesreće do zaključenja ovog izdanja nije bio poznat. Tramvajski promet Maksimirskom cestom, koji je zbog prometne nesreće bio skraćen do Kvaternikova trga, uspostavljen je ponovno u 12.30 sati.

Ozlijeđeni putnik: Ionako sam išao na Rebro

Ibrahim Kovačević (71), jedan od ozlijeđenih putnika, na rebro je došao sam. Krenuo je jučer sa Savskog gaja upravo na Rebro kako bi dogovorio gastroskopiju. Sjeo u prva kola “sedmice” u kojoj je bilo 15-ak putnika i gledao kroz prozor.

- To se dogodilo pred stanicom Jordanovac. Odjednom se čuo strahovit udarac i našao sam se na podu. Neka mi je žena pomogla da se vratim na sjedište. No ja sam se uskoro digao i izišao iz tramvaja. Međutim, kako me jako boli koljeno i ruka, a i inače imam osteoporozu, odlučio sam doći na pregled - ispričao nam je Ibrahim Kovačević, kojem su u bolnici snimili ruku i koljeno i pustili ga kući.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 22:42