MOGUĆA ZAGUŠENJA

FOTO, VIDEO: DVA DETALJA UZRUJALA VOZAČE ODMAH NAKON OTVARANJA REMETINEČKOG ROTORA I prometne stručnjake iznenadila neobična ograničenja brzine

 
 Tomislav Krišto / CROPIX

Nakon današnjeg otvaranja zagrebačkog rotora, mnogobrojne vozače, ali i prometne stručnjake, iznenadilo je ograničenje brzine od 40 kilometara na sat na prilazu rotoru s istočne strane te kroz podvožnjak ispod samog rotora.

Dodatnu ljutnju vozača jutros je izazvao i radar za mjerenje brzine koji je policija postavila na izlazu iz podvožnjaka. S obzirom da je riječ o novoj prometnici i da se promet odvija na dvije kolničke trake, nelogično je takvo ograničenje prometa što bi radnim danom moglo dovesti do prometnog zagušenja.

Također je zanimljivo da su postavljena različita ograničenja brzine na istočnom i zapadnom prilazu rotoru. Na Aveniji Dubrovnik s istočne strane, nekoliko stotina metara od rotora i podvožnjaka, postavljeno je ograničenje 40 kilometara na sat. Kada prema rotoru dolazite sa zapadne strane, iza semafora kod Arena centra ograničenje je 70 kilometara na sat koje se dvjestotinjak metara prije rotora spušta na 40 kilometara. A onda je, ovisno na koju stranu odlazite, ograničenje brzine različito. Kroz pothodnik morate maksimalno voziti 40 kilometara na sat, a prema rotoru 50 kilometara na sat. Za svakog vozača zbunjujuće i nejasno.

Prema neslužbenim informacijama, ograničenje brzine od 40 kilometara na sat je postavljeno iz sigurnosnih razloga, zbog radova postavljanja tramvajske pruge nedaleko od podvožnjaka. To ograničenje bi, kako saznajemo, trebalo biti na snazi još dva mjeseca dok se ne postavi pruga, a potom će se podići na projektiranu brzinu od 60 kilometara na sat. No, ovakvo pojašnjenje je ipak malo nelogično. Barem za podvožnjak koji je ograđeni zatvoreni prostor i u njemu se ne odvijaju radovi.

FOTOGALERIJA: Remetinečki rotor otvoren za promet

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 07:52