DOMOVINSKI MOST

FOTO, VIDEO: NAJMLAĐI MOST U ZAGREBU POSTAO OPASAN ZA PJEŠAKE I BICIKLISTE Prepun je oštećenja i grba, pogledajte u kakvom je stanju asfalt

 
 Tomislav Kristo / CROPIX

Zagrebački Domovinski most postao je opasan za pješake i bicikliste zbog brojnih oštećenja i grba koje su se pojavile na asfaltu. U kakvom je stanju asfalt najmlađeg mosta u Zagrebu najbolje svjedoče fotografije.

Iako je Jutarnji list poslao upit, iz Grada Zagreba do zaključenja teksta nije stigao odgovor o tome kada će sanirati štetu.

Most koji u istočnom dijelu grada preko rijeke Save spaja jugoistočni dio grada sa Zračnom lukom, odnosno nastavak Radničke ceste u Petruševcu i obilaznicu na čvoru Kosnica, pušten je u promet 2007. godine.

Dug je 880 metara, širok 34 metra i ima po dva vozna traka u svakom smjeru i u sredini prostor za šinska vozila te pješački pločnik s biciklističkom stazom. Izgradnja Domovinskog mosta trajala je oko pet godina, a vrijedna je 300 milijuna kuna. Otvorenje je najavljivano pet puta, ali je svaki put odgađano zbog nedostataka.

Prema studiji IGH izrađenoj početkom 2018. godine, ukazala je da čak šest od osam zagrebačkih mostova treba ići u hitnu sanaciju a među njima je i Domovinski most. Prema podacima iz kolovoza 2018., pokrenut je postupak javne nabave za izradu projektno-tehničke dokumentacije sanacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 02:29