PLASTIKA POSVUDA

FOTOGRAFIJE PREPLAVILE DRUŠTVENE MREŽE Iz grada su nam objasnili zašto su u zagrebačkim kvartovima već tjednima pretrpani kontejneri za plastiku

 
Kontejneri u Koranskoj ulici
 Željko Puhovski / CROPIX

Fotografije prenatrpanih kontejnera plastike u Zagrebu preplavile su posljednjih nekoliko dana društvene mreže. Ogorčeni građani Maksimira, Savice, Kruga, Trešnjevke i drugih kvartova objavljivali su fotografije samo žutih kontejnera za plastiku, a drugi su bili uredno ispražnjeni. Slika je to Zagreba već tjednima jer je, naime, istekao ugovor između Grada i C.I.O.S. Grupe, oporabitelja plastičnog otpada.

- Istekle su količine po ugovoru otkupa plastike pa se nije dalje odvozilo. Onda se ugovor aneksirao i nastao je kraći zastoj, što se odmah vidjelo na terenu - objasnili su nam neslužbeno iz Grada Zagreba.

Željko Puhovski / CROPIX
Ulica fausta Vrančića

Stanje na terenu osjetili su i djelatnici u pozivnom centru Zagrebačkog holdinga, gdje su se građani redovito žalili na pune spremnike.

Nazvali smo centar kako bismo prijavili puni kontejner plastike ispred naše zgrade, a djelatnik nam je odgovorio kako će prijaviti lokaciju te da će u najkraćem roku poslati ekipu, no kada će kamion doći, nije nam znao reći.

Kako neslužbeno doznajemo, situacija bi se trebala popraviti tek idući tjedan.

Navodno je novi ugovor između Grada i C.I.O.S.-a u pripremi, što znači da bi od idućeg tjedna djelatnici Čistoće plastiku trebali opet redovito odvoziti, odnosno dva puta mjesečno ili na poziv građana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 17:28