NA TERENU

Fuchs obišao požarište: Ministarstvo će sudjelovati u obnovi škole u Klaki

Dok se obnova ne završi, učenike će se morati prebacivati do novog odredišta. Obnovu treba napraviti što je prije moguće, kaže ministar
gašenje požara u Osnovnoj školi 'Mate Lovraka'
 Srdjan Vrancic/CROPIX

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs najavio je u ponedjeljak da će ministarstvo sudjelovati u obnovi Osnovne škole ''Mate Lovraka'' u zagrebačkoj Klaki, u kojoj je u ponedjeljak oko 4,30 sati izbio požar.

- Ministarstvo znanosti i obrazovanja će participirati u obnovi škole, a dok se obnova ne završi učenike će se morati prebacivati do novog odredišta. Obnovu treba napraviti što je prije moguće - izjavio je Fuchs koji je obišao požarište u pratnji zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje Ivice Lovrića.

Bandić je nakon obilaska požarišta naglasio kako očekuje od policije da utvrdi uzrok požara.

- Sreća je da nikome nije ništa - rekao je.

Lovrić je izvijestio da će učenici od 1. do 4. razreda pohađati nastavu u aneksima škole koji nisu oštećeni u požaru, dok će učenici od 5. do 8. razreda ići u Osnovnu školu Ivanja Reka.

- Bit će organiziran prijevoz, kao i za 6000 drugih zagrebačkih osnovaca koji se svaki dan prevoze. Ovih dodatnih 400 nisu veliki problem - ustvrdio je Lovrić.

Zagrebački vatrogasci ugasili su požar koji je u ponedjeljak rano ujutro planuo u Osnovnoj školi "Mate Lovraka" u Klaki u Dubravi, a u tijeku je dogašavanje.

U gašenju je sudjelovalo 30 vatrogasaca i 15 vatrogasnih vozila. Na terenu su djelatnici Policijske uprave zagrebačke, Elektre Zagreb i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. Na terenu je veći broj vozila kako zbog epidemiološke situacije u jednom vozilu ne bi bilo puno vatrogasaca.

Jedan vatrogasac uganuo je zglob i lakše je ozlijeđen. Uzrok požara i štetu utvrdit će policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:22