OPTUŽENI ZA SEKSIZAM

GAF POPULARNE TURISTIČKE ATRAKCIJE 'Ograničavate i omalovažavate, pa onda to predstavljate kao poštovanje. Žena nije samo ona u pratnji muškarca'

 
 Facebook screenshot

Vidikovac Zagreb 360°, popularna turistička atrakcija u Zagrebu s pogledom na cijeli grad i okolicu, našla se na meti kritika zbog nespretne formulacije u pozivu na današnji događaj povodom Dana žena. Mnogi ih zbog toga prozivaju za seksizam.

Naime, u opisu događaja na Facebooku napisali su kako vidikovac besplatom ulaznicom danas časti sve osobe ženskog spola bez obzira na dob, a dodaju i kako će 'svaka odrasla ženska osoba koja u pratnji odrasle muške osobe posjeti vidikovac Zagreb 360 na Dan žena u periodu od 18 do 22 sata, nakon obilaska može dobiti na poklonm VIP karticu vidikovca Zagreb 360, koja omogućava neograničeni broj besplatnih posjeta vidikovcu do 20.11.2019. godine.

'Ovime Vam želimo reći da Vas volimo i da nam je do Vas doista stalo! Radujemo se vidjeti Vas na vidikovcu - dakako u pratnji odrasle muške osobe koja će Vam i toga dana pokazati koliko ste joj važni!', stoji u opisu događaja na Facebooku.

Takva je formulacija brzo izazvala lavinu bijesa pa su tako korisnice Facebooka napisale da osobi koja je napisala takvo što treba momentalno dati otkaz.

Facebook

'Sram vas može biti da nas ograničavate i omalovažavate, i onda još predstavljate to kao zahvalnost i poštovanje. Mislim da bi dobro trebali razmisliti kome plaćate da vam vodi PR, ali je upitno bi li to pomoglo. Vi ili ne znate što je Dan žena i što taj dan predstavlja za zbilja sve žene na svijetu, ili vam je palo na pamet da bi ovaj dan mogli ovo iskoristiti u druge svrhe. Mislite da vam je dobra taktika nastaviti nas vrijeđati?', jedan je od komentara na njihovoj Facebook stranici.

'Sasvim smo jasno razumjeli da VIP tretman dobivaju samo one žene koje dođu u pratnji muškaraca', još je jedan od komentara.

'Poštovani, nadamo se da imate u poznanstvu samohranu majku ili prijateljicu ili baku koja je sama, koja je htjela doći, ali ste je ovim pozivom ponizili. Žena nije samo ona u pratnji muškarca. I nije bilo nekoliko negativnih komentara. Bilo ih je mnogo diljem Hrvatske.'

Da je riječ o seksističkoj ponudi, smatraju i na Facebook stranici 'Seksizam naš svagdašnji', gdje su napisali da je ovaj događaj shvaćen 'kao zahvala muškaraca ženama što im rađaju djecu'.

Iz organizacije Vidikovca pokušali su objasniti svoj gaf kasnijom objavom na Facebooku. Ističu da se ponuda ženama u pratnji muške osobe odnosila isključivo na VIP ulaznice, što ne ograničava pravo svim ženskim osobama da večeras od 18 do 22 sata besplatno i bez ikakve obveze dolaska u pratnji bilo koga posjete vidikovac.

'Drage dame, zbog nekoliko negativnih komentara onih koji su naše riječi i namjeru potpuno pogrešno razumjeli, a kako bismo im omogućili duševni mir, odlučili smo iz današnje akcije ukloniti onaj dio koji se odnosi na poklon 1.000 besplatnih VIP ulaznica. Istovremeno, primili smo i veliki broj poruka i telefonskih poziva potpore i hvala Vam svima koji ste, nakon čitanja negativnih komentara, osjetili potrebu tako postupiti.

Onima koje su te VIP ulaznice radovale, neka nam se slobodno jave u inbox i ispunit ćemo Vaša očekivanja. Doista nam je žao da smo plemenitom gestom prema ženama kod nekih ostavili negativan dojam jer nam to nije bila želja niti namjera. Trebalo je samo s razumijevanjem pročitati dio teksta koji se odnosi na VIP ulaznice i NE ograničava pravo svim osobama ženskog spola da večeras od 18.00 do 22.00 sata, bez ikakve obveze dolaska u pratnji bilo koga, BESPLATNO posjete vidikovac.

Sve Vas volimo', napisali su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:14