‘KONTEJNERI SMRDE‘

Gdje su nestale smeđe vrećice za biootpad u Zagrebu? Građani bijesni, iz Holdinga kratko i jasno: ‘Kupite si ih sami!‘

Vrećice bi se trebale dijeliti besplatno, ali mnogi kažu da ih nisu dobili. U Holdingu savjetuju da stanari biootpad zamataju u papir
 Darko Tomas/cropix/

Gdje su nestale smeđe vrećice za biootpad u Zagrebu? Čitatelji nam se naime žale da ih nisu dobili na vrijeme, a da ne znaju kad će dobiti nove. Sa sve višim temperaturama biootpad se brže razgrađuje i počinje smrdjeti pa su mnogi od njih očajni.

- Stanujem u Centru i zvala sam Holding jer nismo više imali smeđih vrećica za biootpad pa su ljudi u smeđi kontejner bacali svašta. Prvi problem, na broj Čistoće ne možeš dobiti nikoga, zatim zovem na opći broj Holdinga i jako dugo čekam da se neko javi, požalila nam se jedna građanka.

Nakon što su joj se konačno javili predstavila im je svoj problem, a operaterka joj je rekla kako vrećica jednostavno nema unatoč tome što su se trebale dijeliti svakih šest mjeseci, a da će ponovno dostupne biti u rujnu.

image
Tomislav Kristo/cropix/Cropix

- Pitala sam ju što da sada radim na što mi ona odgovara da ih idem kupiti u trgovinu. Objašnjavam joj da već kupujem plave, a ove bi trebale biti besplatne, no ona i dalje tvrdi kako ih jednostavno više nemaju. Opisala sam kako izgledaju kontejneri zbog nedostatka no rekla je kako oni to sve već znaju, objasnila je čitateljica.

Kako bi dobili odgovor gdje su nestale vrećice, kao potrošači i građani smo nazvali Pozivni centar Holdinga odnosno Informacije o komunalnim računima i pojedinim naknadama. Operater koji se javio objašnjava ono što znamo: da se vrećice dijele po kvartovima, a za svaki je kvart određen datum kada bi ih građani trebali dobiti, no za neke to nije bio slučaj. Datumi su naznačeni na njihovoj stranici, a s dijeljenjem su započeli 6.10.2023. godine, no mnogi su građani ostali bez svojih vreća.

- Zadnja je podjela bila krajem prošle godine, do 15.1.2024. smo zaprimali reklamacije i izdavali dodatne vrećice onima koji ih nisu dobili. Sada na žalost to više ne možemo, ispričao nam je operater.

Kada smo ga pitali postoji li neko dodatno rješenje i što da građani rade s bio otpadom do nove runde podijele vrećica.

- Do tada otpad samo direktno istresite u kontejner ili zamotajte u komad papira i bacite u normalno smeće, savjetovao je operater.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. lipanj 2024 14:36