EKSKLUZIVNO

Giancarlo Fisichella otvara najveći auto-moto spektakl u Areni Zagreb

Arena Zagreb darovat će 17. rujna Zagrepčanima vjerojatno najspektakularniji auto-moto show ikad viđen u Hrvatskoj!

Kako ekskluzivno doznaje Jutarnji list, riječ je o trodnevnoj manifestaciji nazvanoj Zagreb motor show, na kojoj će gledatelji u Areni na Laništu imati priliku vidjeti najatraktivnije autoutrke i vožnje najpoznatijih svjetskih vozača u akrobatskom motociklizmu te vožnje kaskadera i pilota u helikopteru. Jedan od izlagača bit će i Ferrari, kojeg će predstaviti legendarni vozač Formule 1 Giancarlo Fisichella. On će, naime, otvoriti cijeli show u Ferrarijevu bolidu, vožnjom oko ljepotice s Laništa.

Sjesti, upaliti Ferrarijev bolid i možda ga čak i voziti, moći će svi posjetitelji showa, pa se već sada mogu predvidjeti dugi redovi ispred Ferrarijeva štanda. No, uz nastupe profesionalnih vozača, građani će imati priliku kupiti automobile domaćih i stranih izlagača - ideja je donekle nadomjestiti otkazani Međunarodni sajam automobila koji se trebao održati na Zagrebačkom velesajmu.

Talijanske pop-zvijezde

Neće dakako izostati ni izbor za Miss auto showa, a ljubitelji limenih ljubimaca zasigurno će uživati u prezentaciji mnogih old-timera.

U organizaciju showa uključili su se Ministarstvo unutarnjih poslova i Hrvatski autoklub, pa će ova manifestacija, čije je otvorenje podudarno s prvim danima nove školske godine, imati i edukativnu vrijednost.

Sva djeca imat će priliku tijekom cijelog dana učiti o sigurnosti u prometu. Neće nedostajati ni zabave, pa će se za najmlađe vozače organizirati karting staza oko Arene, koja će za njih biti otvorena tijekom cijelog dana. Da show opravda epitet spektakularan, dodatno će se pobrinuti i domaći i strani izvođači, koji će na kraju svakog dana manifestacije održavati koncerte. Za sada nisu potvrđena imena, ali doznajemo da su u tijeku pregovori s ‘ talijanskim pop-zvijezdama’. Za dovođenje ovog showa u Zagreb najzaslužniji su direktor Arene Zagreb Zdenko Antunović i njegovi suradnici. Zajedno s gradonačelnikom Milanom Bandićem proveo je nekoliko dana u Italiji, gdje su ‘vrbovali Fisichellu’ da dodatno ‘začini’ nadolazeći zagrebački show.

Do 200.000 posjetitelja

Od ovog se događaja očekuje stanovita financijska dobit, a predviđa se rekordna posjećenost - i do 200.000 posjetitelja na dan. - Ovo je zasigurno jedno od najvećih događanja u Areni, a potrudit ćemo se da spektakl svima bude dostupan i da su dani showa od jutra do mraka ispunjeni bogatim sadržajima. Ponudit ćemo nisku cijenu - dnevna ulaznica navjerojatnije će stajati samo 20 kuna, što će baš svima koji to budu željeli omogućiti posjet spektaklu i sudjelovanje u raznovrsnim događanjima - kaže direktor Antunović.





Vratolomije u zraku, kamion na dva kotača

Od atraktivnih točaka treba istaknuti kaskadere koji će kamionima probijati vatrene zidove, prevrtanje automobila, inscenirane sudare, vratolomije motocikala u zraku... Show će zatvoriti čovjek zvan Stant koji će, vozeći oko staze kamion na dva kotača, uz bučan huk motora pozdraviti publiku.





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:05