ZA LAKŠE SNALAŽENJE

Gong objavio interaktivnu kartu za Zagreb: Podijeljen je u tri izborne jedinice, pronađite u kojoj ćete glasati

Kojoj jedinici pripadate, možete vidjeti po boji polja u kojem se tražena adresa nalazi (žuta - prva, plava - druga, crvena - šesta)

Gongova interaktivna karta

 Screenshot/Gong/Google Maps

Zagreb je i prema novom Zakonu o izbornim jedinicama jedini grad u Hrvatskoj koji je podijeljen u nekoliko izbornih jedinica. Umjesto prijašnjih četiri, sad je riječ o tri izborne jedinice. Kako bi građanima i građankama olakšali snalaženje u novoj podjeli, Gong je izradio interaktivnu kartu pomoću koje lako možete pronaći u koju izbornu jedinicu spadate prema adresi na kojoj ste prijavljeni (koja je navedena na vašoj osobnoj iskaznici).

Svaka od prikazane tri izborne jedinice - 1., 2. i 6. - pruža se i izvan Zagreba i obuhvaća i druge gradove i općine, a ova karta prikazuje samo onaj dio svake od njih koji obuhvaća neke od zagrebačkih četvrti.

Prije nego što počnete tražiti svoju izbornu jedinicu po svojoj adresi, morate u karti u članku kliknuti ikonu u gornjem desnom uglu koja prikazuje isprekidani četverokut uz koji se pojavljuje obavijest "View larger map". Klikom na tu ikonu, u novom prozoru otvorit će vam se velika Gongova karta Zagreba.

Kao što na Google Mapsu lokaciju koja vas zanima upisujete u tražilicu, isto tako i na ovoj karti u tražilicu trebate upisati adresu na kojoj ste prijavljeni u Zagrebu, objavio je Gong.

Tražilica na Gongovoj karti nalazi se u gornjem lijevom uglu i označena je ikonom u obliku povećala. Nakon što kliknete na tu ikonu, otvorit će vam se prostor u koji upišete svoju adresu. Na vaš odabir ponuđene odgovarajuće adrese, karta automatski označava lokaciju i zumira gdje se odabrano mjesto nalazi.

Kojoj izbornoj jedinici pripadate, možete vidjeti već po boji polja u kojem se tražena adresa nalazi (žuta boja - prva izborna jedinica, plava boja - druga izborna jedinica, crvena boja - šesta izborna jedinica).

Želite li dodatne informacije o svojoj izbornoj jedinici?

Svaka od tri izborne jedinice dodatno je na karti označena i ikonom s brojem 1, 2 ili 6. Klikom na neki od tih brojeva, gore lijevo otvorit će vam se obavijest o kojoj je izbornoj jedinici riječ, a iznad toga i mala karta cijele te izborne jedinice, dakle ne samo onog zagrebačkog dijela, nego i svih ostalih mjesta koja ulaze u tu izbornu jedinicu izvan Zagreba.

Još jednim klikom, ovaj put na tu malu kartu, otvorit će vam se preko cijelog ekrana popis svih gradova i općina koji, osim tih nekoliko zagrebačkih četvrti, ulaze u vašu izbornu jedinicu, pa ćete dobiti i tu informaciju, piše Gong.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:52